Jump to content

Hedik


İη¢ιѕєℓ
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

MALZEME

 

 

1 su bardağı Hediklik buğday

 

 

3 su bardağı su

 

 

1 çay bardağı çedene

 

 

1 çay bardağı nohut

 

 

Arzuya göre kuru üzüm

 

 

1 çay kaşığı tuz

 

 

YAPILIŞI

 

 

* Hediklik buğdayı ayıklayın ve yıkayıp 3 su bardağı tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çekerse yarım bardak su ekleyip haşlamaya devam edin.

 

 

* Haşlanan buğdayın suyu fazla ise süzün. Fazla değil ise tencerede kalsın.

 

 

* Ayrı bir tavaya çedeneyi ayıklayıp koyun az tuz serpip 5 dk kavurun.

 

 

* Nohutlu yapmak isterseniz Nohudu akşamdan suya koyup sabah haşlayın ve kabuklarını çıkarın.

 

 

* Servis yaparken bir kaseye haşlanmış hediği koyun üzerine nohut , kuru üzüm , çedene serpip serpip servis yapın.

 

 

* Arzu ederseniz biraz şeker de koyabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Sulu Hedik (Bingöl)

      [h=3][/h][h=3]Malzemeler[/h]   2 su bardağı buğday 1 adet orta boy kuru soğan 1 bardağı nohut 2 sivri biber 1 adet domates 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tepeli salça Kuru reyhan Pul biber Tuz Sıvı yağ az tere yağı   [h=3]Yemek Tarifi[/h]Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır. Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir. Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur. Un ve salça konur kavurmaya dev

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...