Jump to content

Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Tarifi


Olcix

Önerilen Mesajlar

firinda-baharatli-yelpaze-patates-tarifi.jpg

 

Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Tarifi İçin Malzemeler

 

 

4 adet orta boy patates,

2 diş sarımsak,

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

2 yemek kaşığı tereyağı,

Tuz,

Tavuk baharatı,

Kimyon.

Fırında Baharatlı Yelpaze Patates Yapılışı

 

Patateslerin kabuklarını incecik kazıyalım.

Patateslerin tabakta düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz keselim. (kestiğimiz parçaları atmıyoruz)

Sonra patatesleri ince ince dilimleyelim. ( dibine kadar kesmemeye dikkat edelim)

Daha sonra patateslerin altına kestiğimiz patates parçalarını yerleştirelim. (patateslerin fırında daha güzel açılması için)

Patates dilimlerinin aralarına minik mink tereyağı koyalım.

Geniş bir kaseye ezilmiş sarımsakları, baharatları, tuzu, zeytin yağını koyalım ve karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı fırça ile patateslerin üzerine sürelim.

Önceden ısıtılmış 210° fırında en az 50 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

Patatesler pişerken tepsi içinde biriken baharatlı yağ karışımını ara ara (2-3 defa) fırçayla patateslerin üzerine sürelim.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...