Jump to content

Çöp Kebabı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cop-kebabi_f24e7c81.jpg

 

900 gr koyun but veya sırt eti

15 gr tereyağı

2 soğan

2 domates

400 gr patlıcan

100 gr dolmalık biber

75 gr tereyağı

üzeri için

1 büyük domates

Tuz

 

Çöp kebabı: Alacalı soyup iki parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanları yarım saat tuzlu suda bekletin. Patlıcanları 75 gr tereyağında kızartın. Aynı yağda dolmalık biberleri de kızartın. İri parçalar şeklinde doğranmış eti, 15 gr tereyağı, dörde bölünmüş soğanları, kabuklarını soyup küp doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin. Suyunu çekince patlıcanları, biberleri ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak etler iyice yumuşayana yaklaşık 1 saat daha pişirin. Etleri kevgir ile suyunu süzerek bir kaba alın ve kalan sosu sonradan kullanmak üzere bir kenara ayırın. Sonrasında şişlere sırasıyla birer parça et, patlıcan ve biber dizerek malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve şişleri bir tepsiye dizin. üzerine halka kesilmiş domates ve tencerede kalan sosu hafif sulandırarak dökün ve fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Hanım Kebabı Tarifi...

      Hanım kebabı tarifi     HANIM KEBABI MALZEMELERİ KÖFTELERİ İÇİN - 500 g dana kıyma. - 1,5 su bardağı kısırlık bulgur. - 2 kuru soğan. - 2 tatlı kaşığı pulbiber. - 1 tatlı kaşığı karabiber. - 2 tatlı kaşığı tuz.   SOSU İÇİN - 5 adet domates. - 10 sivri biber. - yarım çay bardağı sıvı yağ.   HANIM KEBABI NASIL HAZIRLANIR? Yarım kilo dana kıyma geniş bir kaba alınır. Üzerine rondoda çekilen kuru soğanlar bırakılır.   Köftelik bulguru konur.   Tuzu, karabiberi ve pul

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Bitlis Büryan Kebabı

      Büryan Kebabı: Anadolu’nun bazı yerlerinde yapılan Tandır Kebabından oldukça farklı olan Büryan Kebabı için “hevür” denilen erkek keçi (teke) eti tercih edilir.     Büryan kebabının yapılışındaki en önemli araç olan tandırın ebadı şöyledir: Ham toprakta 2,5 metre derinliğinde bir çukur kazılır, çukurun ağız genişliği 45 cm., dip genişliği ise 125 cm.dir.     Özel olarak seçilen nazik etten gövde halinde, parçalanmadan hazırlanan büryan önce iyice yıkanır ve ince tuzla iyice tuzlanır, tuzla

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Çömlek Kebabı Tarifi...

      [h=1]Çömlek Kebabı Tarifi[/h]   Malzemeler Hamur için: 5 su bardağı un 200 gram tereyağı 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz   Kebap için: 1 kg kuzu budu 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 2 adet havuç 2 adet etsuyu tableti 2 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 2 adet yumurta   Baharat torbası için: 3 dal maydanoz 1 tutam kekik 2 adet defne yaprağı   Garnitür için: 5 adet iri patlıcan 1 kg yoğurt

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Adana Kebabı

      Yöresel lezzetlerin başında gelen Adana kebabı, Adana’ya özgü zırh adı verilen satır ile kıyılarak hazırlanan bir kebap çeşididir. Adana kebabını diğer kebaplardan ayrılan özelliği, kullanılan etin türüdür. Bu yönüyle ayrılan et, oldukça lezzetli bir hal alır.     Malzemeler     Yarım kilo kuzu kıyma 1 adet soğan İki adet yeşil biber İki adet salçalık kırmızı biber Bir yemek kaşığı acı biber salçası Bir tatlı kaşığı tuz İsteğe bağlı 120 gram kuyruk yağı Bir çay kaşığı acı kırmızı b

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Büryan Kebabı

      Bitlis, Siirt ve Kastamonu illerinin lezzetli bir yemeği olan Büryan kebabının ana malzemesi kuzu etidir. Yanında pilavı ve sebzeleri ile servis edilir. Yöresinde kuyular içinde hazırlanan fırınlarda odun ateşinde saatlerce pişirilir. Kuzu etleri altına koyulan kaplarsa biriken yağ ve et parçaları ile ayrıca yöresel bir çorba yapılır.     Büryan Kebabı Malzemeleri     1 kilo kuzu eti 2 orta boy soğan 2 kabak 2 patates 2 havuç 1 limon 3 diş sarımsak 5.5 bardak et suyu Sıvı yağ Tuz

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...