Çöp Kebabı
-
Benzer Konular
-
Hanım Kebabı Tarifi...
Hanım kebabı tarifi HANIM KEBABI MALZEMELERİ KÖFTELERİ İÇİN - 500 g dana kıyma. - 1,5 su bardağı kısırlık bulgur. - 2 kuru soğan. - 2 tatlı kaşığı pulbiber. - 1 tatlı kaşığı karabiber. - 2 tatlı kaşığı tuz. SOSU İÇİN - 5 adet domates. - 10 sivri biber. - yarım çay bardağı sıvı yağ. HANIM KEBABI NASIL HAZIRLANIR? Yarım kilo dana kıyma geniş bir kaba alınır. Üzerine rondoda çekilen kuru soğanlar bırakılır. Köftelik bulguru konur. Tuzu, karabiberi ve pul, Yer: Et ve Tavuk Yemekleri
-
Bitlis Büryan Kebabı
Büryan Kebabı: Anadolu’nun bazı yerlerinde yapılan Tandır Kebabından oldukça farklı olan Büryan Kebabı için “hevür” denilen erkek keçi (teke) eti tercih edilir. Büryan kebabının yapılışındaki en önemli araç olan tandırın ebadı şöyledir: Ham toprakta 2,5 metre derinliğinde bir çukur kazılır, çukurun ağız genişliği 45 cm., dip genişliği ise 125 cm.dir. Özel olarak seçilen nazik etten gövde halinde, parçalanmadan hazırlanan büryan önce iyice yıkanır ve ince tuzla iyice tuzlanır, tuzla, Yer: Et ve Tavuk Yemekleri
-
Çömlek Kebabı Tarifi...
[h=1]Çömlek Kebabı Tarifi[/h] Malzemeler Hamur için: 5 su bardağı un 200 gram tereyağı 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Kebap için: 1 kg kuzu budu 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 2 adet havuç 2 adet etsuyu tableti 2 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 2 adet yumurta Baharat torbası için: 3 dal maydanoz 1 tutam kekik 2 adet defne yaprağı Garnitür için: 5 adet iri patlıcan 1 kg yoğurt, Yer: Et ve Tavuk Yemekleri
-
Adana Kebabı
Yöresel lezzetlerin başında gelen Adana kebabı, Adana’ya özgü zırh adı verilen satır ile kıyılarak hazırlanan bir kebap çeşididir. Adana kebabını diğer kebaplardan ayrılan özelliği, kullanılan etin türüdür. Bu yönüyle ayrılan et, oldukça lezzetli bir hal alır. Malzemeler Yarım kilo kuzu kıyma 1 adet soğan İki adet yeşil biber İki adet salçalık kırmızı biber Bir yemek kaşığı acı biber salçası Bir tatlı kaşığı tuz İsteğe bağlı 120 gram kuyruk yağı Bir çay kaşığı acı kırmızı b, Yer: Et ve Tavuk Yemekleri
-
Büryan Kebabı
Bitlis, Siirt ve Kastamonu illerinin lezzetli bir yemeği olan Büryan kebabının ana malzemesi kuzu etidir. Yanında pilavı ve sebzeleri ile servis edilir. Yöresinde kuyular içinde hazırlanan fırınlarda odun ateşinde saatlerce pişirilir. Kuzu etleri altına koyulan kaplarsa biriken yağ ve et parçaları ile ayrıca yöresel bir çorba yapılır. Büryan Kebabı Malzemeleri 1 kilo kuzu eti 2 orta boy soğan 2 kabak 2 patates 2 havuç 1 limon 3 diş sarımsak 5.5 bardak et suyu Sıvı yağ Tuz, Yer: Et ve Tavuk Yemekleri
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.