Pırasalı Gül Böreği...
-
Benzer Konular
-
Pırasalı Arnavut Böreği...
Pırasalı Arnavut Böreği MALZEMELER: Hamuru icin; Yarim kilo un, 1 corba kasigi sirke, su ve tuz. Ici icin; 3 adet pirasa, 1 su bardagi yogurt, 2 corba kasigi sivi yag, tuz. Ayrica yufkalarin arasina sürmek icin,bir su bardagi sivi yag. YAPILISI: Ilk önce hamur kabinin icinde, un, sirke, aldigi kadar su ve tuz ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim.(yaklasik 10 dakika) Üzerini örtüp 15-20 dakika kadar bekletelim.Bu arada pirasalari yikayip kücük parcalar halin, Yer: Hamur İşleri
-
Pırasalı Arnavut Böreği.
Malzemeler : * 7 su bardağı un, * 1 kaşık sıvıyağ, * Karar ılık su, tuz. Arasına sürmek için : * Sıvıyağ. İç malzeme : * 4-5 adet pırasa, * 1-2 kaşık sıvıyağ, * Tuz, karabiber, * 1,5 bardak yoğurt. Üzerine sürmek için : * 2 kaşık sıvıyağ, * 2 kaşık yoğurt. Hamur kabına unu boşaltın ve ortasını havuz yapın. Sıvıyağ ve tuzu koyduktan sonra azar azar ılık su ilavesi ile hamuru yoğurun. Hamuru en az yarım saat dinlendirin. Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayın. Pırasanı, Yer: Hamur İşleri
-
Kabaklı ve Pırasalı Muska Böreği
1 pırasa 1 diş sarımsak 1 kabak Yarım su bardağı beyaz peynir 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 2 yufka 1 yumurtanın akı Kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağı Kabaklı ve pırasalı muska böreği: Yufkaları 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Riviera zeytinyağını tavada ısıtın. Kıyılmış pırasa, ince kıyılmış sarımsak ve rendelenip suyunu südürdüğünüz kabakları ekleyip birkaç dakika soteleyin. Kuru nane ve ufalanmış peyniri, Yer: Hamur İşleri
-
Pırasalı Arnavut Böreği
1 kg un 1 yemek kaşığı sirke 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı 4 su bardağı su 1 kg pırasa 300 gr kıyma Tuz Karabiber Arnavut böreği: Pırasayı kıyın. 1 çay bardağı ayçiçek yağını tavada ısıtıp pırasaları ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun. Unu hamur yoğurma kabına alın. Sirke, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yeterince su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 39 küçük bezeye ayırın ve her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Açtığınız yufkaları, Yer: Hamur İşleri
-
Pırasalı Üçgen Arnavut Böreği
Malzemeler : * 5 su b. un * 1 tatlı k. tuz * ılık su İç harcı için: * 1 kg. pırasa * 50 gr. kıyma * 1 çorba k. domates salçası * 1 çorba k. biber salçası * sıvıyağ * tuz, karabiber Arakatlar için: Sıvıyağ Üzeri için: * 1 yumurta Hazırlanışı : Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.Hamur malzemesini yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 24 adet bezeye bölün.Bezeleri tatlı tabağ, Yer: Hamur İşleri
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.