Jump to content

Pırasalı Gül Böreği...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Pırasalı Gül Böreği

 

pirasali_gul_boregi_h47942.JPG

 

Malzemeler

3 adet yufka

4 adet pırasa

1 adet domates

2 adet biber

1 kase beyaz peynir

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Kimyon

Karabiber

 

Sosu için:

1 kase yoğurt

1 yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

 

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

 

Pırasalı Gül Böreği Tarifi'nin Yapılışı Pırasaların beyaz kısımlarını ince halkalar şeklinde doğruyoruz. Bir kapta doğradığımız pırasaları halkalar birbirinden ayrılana kadar tuzla ovuyoruz. Domatesi ve biberi de küp küp doğruyoruz. Domatesi, biberi, ezilmiş beyaz peyniri ve bir çay bardağı yağı da pırasalarla karıştırıyoruz iç harcımız hazır.

 

Sosu için bütün malzemeleri bir kapta buluşturup çırpıyoruz.

 

Yufkaları üçgen olacak şekilde 4′ e bölüyoruz. Bütün sosunu sürüp harcını koyduktan sonra gül şeklini veriyoruz. Üzerini yumurta sarısı ile yağlayıp 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Pırasalı Arnavut Böreği...

      Pırasalı Arnavut Böreği     MALZEMELER: Hamuru icin; Yarim kilo un, 1 corba kasigi sirke, su ve tuz. Ici icin; 3 adet pirasa, 1 su bardagi yogurt, 2 corba kasigi sivi yag, tuz. Ayrica yufkalarin arasina sürmek icin,bir su bardagi sivi yag.   YAPILISI: Ilk önce hamur kabinin icinde, un, sirke, aldigi kadar su ve tuz ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim.(yaklasik 10 dakika) Üzerini örtüp 15-20 dakika kadar bekletelim.Bu arada pirasalari yikayip kücük parcalar halin

      , Yer: Hamur İşleri

    • Pırasalı Arnavut Böreği.

      Malzemeler : * 7 su bardağı un, * 1 kaşık sıvıyağ, * Karar ılık su, tuz. Arasına sürmek için : * Sıvıyağ. İç malzeme : * 4-5 adet pırasa, * 1-2 kaşık sıvıyağ, * Tuz, karabiber, * 1,5 bardak yoğurt.   Üzerine sürmek için : * 2 kaşık sıvıyağ, * 2 kaşık yoğurt.   Hamur kabına unu boşaltın ve ortasını havuz yapın. Sıvıyağ ve tuzu koyduktan sonra azar azar ılık su ilavesi ile hamuru yoğurun. Hamuru en az yarım saat dinlendirin. Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayın. Pırasanı

      , Yer: Hamur İşleri

    • Kabaklı ve Pırasalı Muska Böreği

      1 pırasa 1 diş sarımsak 1 kabak Yarım su bardağı beyaz peynir 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 2 yufka 1 yumurtanın akı Kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağı   Kabaklı ve pırasalı muska böreği: Yufkaları 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Riviera zeytinyağını tavada ısıtın. Kıyılmış pırasa, ince kıyılmış sarımsak ve rendelenip suyunu südürdüğünüz kabakları ekleyip birkaç dakika soteleyin. Kuru nane ve ufalanmış peyniri

      , Yer: Hamur İşleri

    • Pırasalı Arnavut Böreği

      1 kg un 1 yemek kaşığı sirke 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı 4 su bardağı su 1 kg pırasa 300 gr kıyma Tuz Karabiber   Arnavut böreği: Pırasayı kıyın. 1 çay bardağı ayçiçek yağını tavada ısıtıp pırasaları ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun. Unu hamur yoğurma kabına alın. Sirke, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yeterince su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 39 küçük bezeye ayırın ve her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Açtığınız yufkaları

      , Yer: Hamur İşleri

    • Pırasalı Üçgen Arnavut Böreği

      Malzemeler : * 5 su b. un * 1 tatlı k. tuz * ılık su   İç harcı için: * 1 kg. pırasa * 50 gr. kıyma * 1 çorba k. domates salçası * 1 çorba k. biber salçası * sıvıyağ * tuz, karabiber   Arakatlar için: Sıvıyağ   Üzeri için: * 1 yumurta   Hazırlanışı : Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.Hamur malzemesini yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 24 adet bezeye bölün.Bezeleri tatlı tabağ

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...