Jump to content

Sebze Kapama Tarifi...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Sebze Kapama Tarifi

 

Malzemeler

 

2 adet yeşil biber,

2 adet iri havuç,

1 baş kereviz,

2 adet patates,

2 adet domates,

200 gr ıspanak,

3 diş sarımsak,

1 yemek kaşığı biber salçası,

Zeytinyağı,

Tuz.

 

Yapılışı

 

Yayvan bir tencerenin dibine halka şeklinde iri iri doğradığımız yeşil biberleri yerleştirelim.

 

Üzerine halka şeklinde doğradığımız havuçları dizelim.

 

Havuçların üzerine halka şeklinde kalın kalın doğradığımız domatesleri yerleştirelim.

 

Domateslerin üzerine halka şeklinde kalın doğradığımız kerevizleri yerleştirelim.

 

Kerevizlerin üzerine halka şeklinde doğradığımız patatesleri yerleştirelim.

 

Patateslerin üzerine elimizle iri iri kopardığımız ıspanakları serpelim.

 

Üzerlerine tuzu, salçayı ve orta kalınlıkta doğradığımız sarımsakları serpelim.

 

Son olarak sebzelerin üzerinde zeytin yağını gezdirelim.

 

Sebze Kapamayı kısık ateşte su ilave etmeden pişirip servis yapalım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...