Jump to content

Karnabahar Mücveri...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Karnabahar Mücveri

 

Karnabahar Mücveri Tarifi İçin Malzemeler:

1 küçük karnabahar (700 gr),

2 küçük patates,

1 adet kırmızı biber,

2 adet taze soğan,

Yarım demet dereotu,

2 büyük yumurta,

1 su bardağı galeta unu,

1 tatlı kaşığı kuru nane,

Karabiber(arzu edilen ölçüde),

Tuz(arzu edilen ölçüde).

Kızartmak İçin:

 

Sıvı yağ.

Karnıbahar Mücveri Yapılışı

 

Karnıbaharı yıkayalım ve parçalara ayırıp, buharda haşlayalım.(vitamin değerinin kaybolmaması için ayrıca haşlamak için gerekli gereçlerimiz yoksa tencereye su koyup, üzerine süzgeci oturtup, üzerini kapakla kapatıp, karnıbaharı haşlayabilirsiniz)

 

Patatesleri rendeleyelim ve güzelce yıkayıp, suyunu süzelim.

Kırmızı biberi, dereotunu, taze soğanı ince ince doğrayalım.

Haşlanan karnıbaharları bir kabın içine koyalım ve iyice ezelim.

İçine diğer malzemeleri ilave edelim ve iyice karıştırıp, buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.

Hazırladığımız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayıp, yassılayalım.(hafif ele yapışıyor ekleme yapmayalım)

Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım.

İçine hazırladığımız köfteleri koyalım orta ateşte arkalı önlü pişirelim.(pişirdikçe buzdolabından çıkaralım)

Karnıbahar Mücverini sıcak ya da soğuk servis yapalım.

 

Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Karnabahar Mücveri

      Kullanılan Malzemeler: 1 küçük karnabahar 2 yumurta 4 kaşık un 1 demet taze soğan taze yada kuru nane tuz karabiber   Tarifin Hazırlanışı karnabaharı hafif tuzlu suda haşlayıp çatalla ezin taze soğanları ince ince doğrayın diğer malzemeleride ilave edip iyice karıştırın yağı tavada kızdırın kaşıkla aldığınız mücveri yağa koyun ve arkalı önlü kızartın peçete yayılmış servis tabağına koyun afiyet olsun

      , Yer: Sebze Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...