Jump to content

Terbiyeli Kereviz Nasıl Yapılır?..


Renan

Önerilen Mesajlar

Terbiyeli Kereviz Nasıl Yapılır?

 

3u87cmki.png

Terbiyeli etli kereviz için gerekli olan malzemeler

 

4 adet orta boy kereviz

2 adet orta boy patates

1 adet orta boy kuru soğan

Yarım kg kuşbaşı et

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 adet limon

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

 

Terbiyeli kereviz yapımı

 

Yemeğimizi hazırlamak için öncelikle kuşbaşı etlerinizi bir tencereye koyun. Tencereyi ocağın üzerine alarak hafif bir şekilde kavurup, üzerine bir çay bardağı su ilave edin ve pişmesini sağlayın. Daha sonra kerevizleri ve patatesleri yıkayarak ayıklayın. Kerevizlerin kararmalarını önlemek için limonlu suyun içine koymalısınız. Kerevizlerin taze ve körpe olan yapraklarını da ayıklayarak, yemek için kullanın. Patatesleri kararmasın diye suyun içine koyabilirsiniz. Kuru soğanı ayıklayıp, yemeklik şekilde doğrayın. Et suyunu çekip iyice piştiyse, doğranmış soğanları ve yağı ilave edip, malzemenin hepsini birlikte kavurmaya devam edin. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında domates salçasını, tuzu ve kırmızı pul biberi içine ilave edin.

 

Malzemenin tamamını birlikte hafifçe kavurun. Sonra içerisine ayıklayıp doğramış olduğunuz patates ile kerevizleri ilave edin. Beş dakika kadar bu şekilde birlikte pişirin. Daha sonra içerisine yeteri kadar sıcak su ilave etmelisiniz. Malzemeler kaynayıp, patates ve kerevizler pişerken içerisine doğramış olduğunuz körpe kereviz yapraklarını ilave edin. Bir kâsenin içerisinde terbiyeyi hazırlamak için, yumurta ve limon suyu karışımını karıştırıp iyice çırpın.

 

Yumurtanın iyice karıştırılması gerekiyor. İyice karıştırmış olduğunuz terbiyenin içerisine yemekten bir kaşık su alıp tekrar karıştırın. Tekrar bir kaşık yemek suyu ilave edip karıştırın. Bu yaptığınız işlemi iki ya da üç kez tekrarlamanız gerekir. Terbiyenizin kesilmemesi için bunu yapmalısınız. Ardından hazırladığınız terbiye karışımını tenceredeki yemeğin içerisine karıştırın. Yemeği bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşin altını kapatabilirsiniz. Terbiyeli etli kereviz yemeği sıcak olarak servis edilmelidir. İnanıyoruz ki sevdikleriniz yaptığınız yemeği çok beğeneceklerdir.

 

Afiyet olsun.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...