Jump to content

Sebze Güveç Nasıl Yapılır?..


Renan

Önerilen Mesajlar

Sebze Güveç Nasıl Yapılır

 

MALZEMELER:

 

200 gr taze fasülye (dolu bir avuç kadar)

2′şer tane kabak, patlıcan, patates ve sivribiber

3 iri domates

20 tane arpacık soğan

5-6 diş iri kıyılmış sarımsak

1 su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik

1 çay bardağı sıcak su

zeytinyağı

 

2nhqnur.jpg

 

YAPILIŞI:

 

Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İstediğiniz büyüklükte doğrayın.

Diğer sebzeleri de küp doğrayın (çok küçük olmasınlar)

Güveç kabına ya da benim gibi bir fırın tenceresine en alta fasülye en üste sivribiber ve domates gelecek şekilde sebzeleri kat kat dizin.

Sıcak suyun içinde salçayı eritin, baharatlarını aktın. Sebzelerin üzerine dökün.

En üste istediğiniz kadar zeytinyağı gezdirin.

Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 200 dereceli fırına verin.

Sebzelerin pişmesine yakın üzerindeki folyoyu çıkartın, sebzeleri karıştırın ve üzeri kızarana kadar fırında tutun.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...