Jump to content

Zeytinyağlı Kereviz...


Renan

Önerilen Mesajlar

Zeytinyağlı Kereviz

 

1 kg. kereviz

2 orta boy havuç

2 orta boy soğan

2 patates

1 bardak zeytinyağı

1 limon

1 demet maydanoz

4 bardak su

Yeterince tuz

 

YAPILIŞI:

Kerevizler soyularak, portakal dilimleri gibi kesilir. Patateslerin kabukları soyulur, irice, tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Havuçların üstleri kazınır, ufak daireler şeklinde doğranır. Öte yandan, bir tencereye zeytinyağı konur, kızdırılmadan ısıtılıp içine soğanlar atılır, tahta kaşıkla karıştırılarak soğanlar sarartılır. Sebzelerin renkleri hafifçe değişmeye başlayınca su konur. Tuz ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra kaşıkla fazla oynanmaz. Hafifçe soğumaya bırakılır. Soğuyunca bir kayık tabağına dökülür. Üzerine limon suyu gezdirilir. Kıyılmış bir demet maydanozla süslenir, sofraya getirilip servis yapılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...