Renan Oluşturma zamanı: Aralık 12, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 12, 2014 Zeytinyağlı Kereviz 1 kg. kereviz 2 orta boy havuç 2 orta boy soğan 2 patates 1 bardak zeytinyağı 1 limon 1 demet maydanoz 4 bardak su Yeterince tuz YAPILIŞI: Kerevizler soyularak, portakal dilimleri gibi kesilir. Patateslerin kabukları soyulur, irice, tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Havuçların üstleri kazınır, ufak daireler şeklinde doğranır. Öte yandan, bir tencereye zeytinyağı konur, kızdırılmadan ısıtılıp içine soğanlar atılır, tahta kaşıkla karıştırılarak soğanlar sarartılır. Sebzelerin renkleri hafifçe değişmeye başlayınca su konur. Tuz ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra kaşıkla fazla oynanmaz. Hafifçe soğumaya bırakılır. Soğuyunca bir kayık tabağına dökülür. Üzerine limon suyu gezdirilir. Kıyılmış bir demet maydanozla süslenir, sofraya getirilip servis yapılır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.