Jump to content

Çemenli Poğaça


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cemenli-pogaca_5d3c6174.jpg

 

2.5 su bardağı un

11 gr instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı ılık süt

2 yumurta

Yarım çay bardağı zeytinyağı

50 gr tereyağı

çemen için

4 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

6 diş sarımsak

1 çay kaşığı iri dövülmüş ceviz içi

3~4 yemek kaşığı galeta unu

1/3 çay bardağı zeytinyağı

Kimyon

Nane

Pul biber

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

 

Çemenli poğaça: Un, maya, tuz ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Ilık süt, yumurta, zeytinyağı ve tereyağını da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve bezeler hazırlayın. Merdane ile uzunca açın ve bıçakla kesikler yapın. çemeni hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın. Hamurun üzerine sürüp rulo yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha mayalandırın. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...