Jump to content

Soğuklara Karşı Bunları Tüketin!..


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Soğuklara karşı bunları tüketin!

 

Uzmanlar yemeklere eklenen soğan ve sarmısak miktarının artırılmasını, kırmızı pancarın ve pazının sofradan eksik edilmemesini önerdi.

 

Beslenme Uzmanı Çiğdem Çetinkaya,dondurucu soğuklarda vücut direncini artırmak ve üşümemek için soğan, pazı, pancar ve havuç tüketilmesi gerektiğini söyledi.

 

Çetinkaya, antioksidan vitaminler içeren sebze ve meyvelerin A, E ve C vitamini ile omega 3, omega 5 ve selenyum içeren besinlerin alınmasını önererek şunları kaydetti: "Portakal, nar, mandalina, kivi C vitamini yüksek meyveler olduğu için her gün mutlaka yenmeli. Salataya havuç rendelenmeli ve limonlu tüketilmeli. Antioksidan etkisi nedeniyle soğan ve sarmısağın yemeklerdeki miktarı artırılmalı.

 

Omega 3 ve selenyum için haftada üç gün ızgara balık yenmeli. Yeşil yapraklı sebzeler ıspanak, kereviz, maydanoz sık tüketilmeli. Kırmızı pancar enerji deposu, şifa kaynağıdır, mutlaka alınmalı. Pazı dolmasıyla, kavurmasıyla bol bol yenmeli. Kuvvet verir, öksürüğe faydalıdır. Kan yapıcı özelliği nedeniyle havuç suyu içilmeli. Kavrulmamış ve tuzsuz ceviz, fındık, badem alınmalı. Günde iki litre su içilmeli."

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...