Jump to content

Kilo Kontrolü ve Kilo Kaybı İçin Diyetler


Melâl

Önerilen Mesajlar

Dr. Elson Haas'ın görüşüne göre, aşağıdaki diyetler genel sağlık bakım programının bir parçası olarak, hem zayıflamak hem de kilo yönetimi için etkisini gösterebilir

 

 

 

Balık-Tavuk-Yeşil Sebze Diyeti

içinde taze balıklar, ton balığı, karides ve alabalık, organik tavuk ve çiğ veya pişmiş yeşil sebzeler yer alır. Temelde son 10 yılda daha popüler olan protein-vejetaryen ağırlıklı, düşük karbonhidratlı diyetlerdendir. Bu besinler herhangi bir zamanda, istenilen miktarda yenebilir. Bir parça taze meyve ve pişmiş yumurta da ayrıca her gün önerilmektedir. Biraz kepek ve/veya karnıyarık otu bağırsak işlevini desteklemek için kullanılabilir. Salata sosu, taze limon suyu ya da sirke ile zeytin veya keten tohumu gibi bitkisel yağlardan oluşmalı ve 1-2 çorba kaşığı ile sınırlandırılmalıdır. Yağ kullanılmadığında, temel yağ asidi takviyesi alınmalıdır. Birkaç çiğ yemiş veya çekirdek tüketilebilir.

 

 

Günlük sıvı alımı, saf su veya şişe kaynak suyu gibi iyi temiz sudan ve/veya bitkisel çaylardan 8-10 bardak olmalıdır (her biri 240 ml). Sabahları yapılacak ilk iş 2-3 bardak içmektir ve sonra her yemekten 30-60 dakika önce yeniden içilir. Berrak çorbalar da kabul edilebilir. Genel bir multivitamin günlük alınmalıdır. Bu diyet ile orta etkinlik düzeyinde bile, haftada birkaç kilo kolayca verilebilir fakat diyet en fazla bir veya iki ay uygulanmalıdır.

 

 

Yüksek Lif-Nişasta Diyeti

Kilolu vejetaryenler için iyi bir zayıflama planı olabilir, özellikle aşırı tatlı tüketimini önlerlerse, diye ekliyor Dr Haas. Tahıl, baklagiller, makarna, patates gibi kompleks karbonhidratlar ve nişastalı sebzeler, tokluk sağlamak için ana yemek öncesinde yenir, böylece iştah azalır ve doygunluk hissi oluşur, diye açıklıyor. Bunlar, sos, tereyağı veya sıvı yağ eklenmediği sürece nispeten düşük kalorili besinlerdir. Sebze istendiği kadar günde en az birkaç kere tüketilebilir. Dr. Haas günde birkaç meyve parçası öneriyor. Süt ürünleri, kırmızı et ve kızarmış, yağlı ve rafine besinlerden, tatlılardan kaçınılmalıdır.

 

 

Su tüketimi günde 8-10 bardak olarak sağlanmalıdır. B12 vitamini takviyesi ile birlikte bir multivitamin de alınabilir. Yeterli düzeyde demir ve kalsiyum alımına dikkat edilmelidir. Bunlar ve diğer mineraller, bu diyette yeterince bulunsalar da takviye edilmeleri gerekebilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...