Renan Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2015 Katlamalı Poğaça Katlamalı Poğaça MALZEME LİSTESİ: 4 su bardağı un yarım paket yaş maya 1 su bardağı süt 1 yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz su YAĞLAMAK İÇİN: zeytinyağı ARASI İÇİN: yeşillik beyaz peynir kırmızı biber ÜZERİ İÇİN: yumurta sarısı HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Ortadaki malzemeleri tamamen karıştırdıktan sonra kenardan un alarak hamuru özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz. Bezeleri yuvarlıyoruz üzerine un serperek merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurların üzerine fırçayla zeytinyağı sürüyoruz. Hamurları önce ikiye katlıyoruz yarım ay şekline getirdikten sonra tekrar ikiye katlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine katladığımız poğaça hamurlarını diziyoruz. Yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz ve tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kat aralarını bıçak yardımıyla ayırıyoruz, bir parça yeşillik, beyaz peynir ve kırmızı biber koyarak servis ediyoruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.