Jump to content

Kemik Suyu Çorba Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Kemik Suyu Çorba Tarifi

 

Gerekli malzeme:

 

4 kişi için bir kilo yağsız dana eti, bir baş soğan, bir kereviz, bir havuç, bir pırasa, maydanoz, varsa tereotu, kekik, bir büyük dana ya da sığır kemiği (kol ya da bacak kemiği).

 

Hazırlanması:

 

Soğanı soyun, bir kaç kalın dilim şeklinde kesin, fırın ızgarasının ya da başka bir ızgaranın üzerine koyun, hafif ateşte sarartın.

 

Bu arada büyük bir tencereye 2 litre su koyun, içine eti, birkaç yerinden kırık kemiği (böylece kemiğin iliği akar ve çorbaya çok güzel tad verir), temizlenip yuvarlak halkalar şeklinde kesilmiş pırasayı, küçük parçalara ayrılmış kerevizi, iyi yıkanmış maydanoz, tereotunu ekleyin, ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca sararmış soğanı da içine atın. Üç saat süresince kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan köpükleri bir delikli kepçe ile toplayıp çıkarın.

 

Pişme bitince kemiği ve eti çıkarın. İsterseniz çorbayı içinde bir tülbent bulunan bir süzgeçten geçirerek, isterseniz sebzeleri ile beraber için. Kemiklerin ilikleri boşalmamış ise bir küçük bıçak ya da küçük çatalla çıkarıp çorbaya ekleyin. Eti de keserek çorbanın içine koyabilirsiniz, ya da söğüş et gibi mayonezle yiyebilirsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...