Jump to content

Ovalama Çorbası...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Ovalama Çorbası

 

ovalama-300x187.jpg

 

Malzemeler

• 1 su bardağı un

• 1 yumurta

• 1 su bardağı süt

• 7 su bardağı su

• 2 çorba kaşığı tereyağı

• Nane, kırmızıbiber

• Tuz

 

Hazırlanışı

1 – Un ile yumurta karıştırılarak yoğrulur. İki el arasında ovalaya ovalaya hamurun bulgur gibi parçalanması sağlanır.

 

2- Tencereye su konup hafif ısıtılır. Ha-zirlanan hamur parçalan tenceredeki suya dikkatlice atılır. Karıştım karıştıra pişirilir. Tuz ve süt ilave edilip iki taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.

 

3- Bir tavaya tereyağı konup kızdmlıp nane ve kırmızıbiber ilave edilir. Çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...