Renan Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2015 Ovalama Çorbası Malzemeler • 1 su bardağı un • 1 yumurta • 1 su bardağı süt • 7 su bardağı su • 2 çorba kaşığı tereyağı • Nane, kırmızıbiber • Tuz Hazırlanışı 1 – Un ile yumurta karıştırılarak yoğrulur. İki el arasında ovalaya ovalaya hamurun bulgur gibi parçalanması sağlanır. 2- Tencereye su konup hafif ısıtılır. Ha-zirlanan hamur parçalan tenceredeki suya dikkatlice atılır. Karıştım karıştıra pişirilir. Tuz ve süt ilave edilip iki taşım daha kaynatılıp ateşten alınır. 3- Bir tavaya tereyağı konup kızdmlıp nane ve kırmızıbiber ilave edilir. Çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.