Jump to content

Ispanak Kökü Yemeği...


Renan

Önerilen Mesajlar

Ispanak Kökü Yemeği

 

Birçok insan ıspanak pişirdiğinde köklerini çok topraklı olması sebebiyle atar. Halbuki ıspanağın en vitaminli yeridir kökler. Üstelik lifli olmasından dolayı bağırsaklar için çok da faydalıdır

 

Malzemeler:

 

Yarım kg ıspanağın ayıklanmış kökleri

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı kırıklı pirinç

2 adet kesme şeker

1 çay kaşığı tuz

1 ufak domates

5 yemek kaşığı saf zeytinyağı

2 su bardağı su

 

Yapılışı

 

Zeytinyağımız tencereye konur üzerine yemeklik ince doğranmış soğanlarımız ilave edilir.

Pembeleşinceye kadar kavrulur.

Pirinç tuz, şeker ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domateslerde ilave edilir biraz daha kavrulur.

Yıkanmış ıspanak köklerimizde konur ve suyumuz ilave edilerek pirinçler pişene kadar pişirilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...