Jump to content

Hardal Soslu Izgara Biftek Tarifi...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Hardal Soslu Izgara Biftek Tarifi

 

Malzemeler

 

4 kişilik

Her biri 120 gr.lık 4 dilim dana biftek

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

 

Hardal sos için

 

1 küçük kuru soğan

1 diş sarımsak

3-4 dal maydanoz

25 gr tereyağı

1 çorba kaşığı hardal

2 çorba kaşığı krema

 

Hazırlanışı

 

Etlerin her iki yüzüne de zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin. Elinizle ovuşturarak tuz ve biberi yedirin. Etleri üst üste bir tabağa koyup streç folyo ile kapatın. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

 

Sosu hazırlamak için: Maydanoz yapraklarını çok küçük doğrayın. Sarımsağı kıyın. Kuru soğanı soyup incecik doğrayın. Tereyağını ufak bir tavada eritin.

 

Önce soğan ve sarımsağı ekleyip sote edin. Ardından maydanoz, hardal ve kremayı ekleyip karıştırın. 1-2 dakika pişirip blendırdan geçirerek sos haline getirin.

 

Etleri fırın ızgrada, mangalda veya yanmaz-yapışmaz bir tavada ızgara etmek üzere dolaptan çıkarın. Izgarayı veya tavayı iyice ısıtın. Fırın ızgarayı 170 dereceye getirin. Mangalda yapacaksanız kömürler kor halini almalı. Etleri ızgaraya dizip her bir yüzünü 8-10 dakika kadar pişirin.

 

Servis tabağına alıp hardallı sosla birlikte servis yapın. Dilerseniz yanına garnitür olarak haşlanmış ya da sotelenmiş mevsim sebzeleri ekleyebilir veya pilavla birlikte servis yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...