Melâl Oluşturma zamanı: Ocak 26, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 26, 2015 1 baş karnabahar Haşlamak için bol su Sosu için: 3 yemek kaşığı yoğurt 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı su 1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş ezilmiş sarımsak 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Önce geniş ve derin bir tencerede bol su kaynatın. Karnabaharın dallarını kırmadan yeşil yapraklarını alın. Bir iki defa soğuk suda yıkayın. Karnabaharı bütünüyle kaynar suya yavaşça bırakın hafif haşlansın (5 dakikayı geçmesin, ilk yaptığımda fazla haşlamışım, fırından çıktığında dağılmıştı). Karnabaharı sıcak sudan alın ve soğuk suyun altına tutun. Sonra süzgeçte bekletin iyice suyu süzülsün. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayın ve sosunu hazırlayın. Sos malzemelerini bir kaba alın ve çırpın. Karnabaharı düz bir tabağa alın, sapı alta gelecek şekilde olsun. Fırçayla sostan her tarafına bolca sürün ve fırın kabına düzgünce koyun. Üzerini kapatmadan pişirin, yüzü iyice kızarınca (yaklaşık 20 dakika kadar) fırından alın. İlk sıcağı gidince dilimleyerek servis yapın. Ana yemek yanında veya diyet yemeklerin yanında mükemmel bir ek tarif. Resimde gösterilmiyor ama sunum için üzerine maydanoz, limon ve sarımsak sosu yapıp dökebilirsiniz, çok lezzetli oluyor (yarım demet maydanozu ince kıyın, 3-4 diş ezilmis sarımsak, 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 4 yemek kaşığı limon suyunu bir kapta karıştırın ve servis tabağındaki karnabahar dilimlerinin üzerine birer kaşık bu sostan gezdirin, çok beğeneceksiniz) Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2015 tadı güzelse misafire ikram için süper bir salata-zeytinyağlı tarzı, şekil ikram için çok havalı. yapan var mı arkadaşlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sahlep Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2015 Karnabahari dilimlemeyi hic sevmiyorum, etrafa yayiliyor hep parcalari saciliyor. Bu tarifi cok begendim. Bu hafta almadik karnabahar ama haftaya deniycem mutlaka Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.