Jump to content

Mısırlı Kereviz Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

Mısırlı Kereviz Çorbası

Malzemeler:

 

kereviz

1 kase mısır

1 soğan

1 diş sarımsak

zeytinyağı

tuz

su

 

Terbiyesi için:

1 kase yoğurt

2,5 çorba kaşığı un

yarım limon

su

 

Üzeri için:

kereviz yaprağı

1 çorba kaşığı tereyağı

 

Hazırlanışı:

Kerevizi soyuyoruz, saplarını ayırıyoruz. Kerevizi küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kerevizi soteliyoruz. Soğanı ve sarımsağı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Mısırı atıyoruz ve karıştırıyoruz. Sıcak suyunu döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, karıştırma kabına yoğurdu ve unu koyuyoruz. Limonun suyunu sıkıyoruz. Soğuk su koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çorbanın kaynamış suyundan bir kepçe terbiyeye döküyoruz, bir yandan da hızlıca çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çorbadaki sebzeler pişince terbiyeyi, tencereye yavaş yavaş döküyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz. Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kereviz yapraklarını incecik doğruyoruz. Bir tavada tereyağını eritiyoruz. Çorbanın üzerine tereyağını döküyoruz ve kereviz yapraklarını serperek servis ediyoruz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...