Jump to content

Limonlu Muhallebi...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Limonlu Muhallebi

 

Malzemeler:

 

6 kişilik

 

•3 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

 

•2 adet yumurta

 

•5 çorba kaşığı nişasta

 

•15 çorba kaşığı tozşeker

 

•5 su bardağı su

 

•l çorba kaşığı kakao

 

•2 çorba kaşığı hindistancevizi

 

•10 adet bebe bisküvisi

 

•1 çorba kaşığı margarin

 

Tarifi:

 

Limonla yumurtayı çırpıp, nişasta, tozşeker ve suyu ekleyin.

Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamıalana dek pişirin.

Piştikten sonra margarinii ilave edin.

Telle çırparak, iyice yedirin.

Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın.

İstemezseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz.

Kabın içine hindistancevizi serpin.

Önce kakaolu karışımı, daha sonra kakaolu muhallebiyi kalıba dökün.

Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin. Bir gün bekletip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Çikolata Soslu Limonlu Muhallebi

      3 adet limonun rendesi ve suyu 2 adet yumurta 5 çorba kaşığı nişasta 15 çorba kaşığı tozşeker 5 su bardağı su 1 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı hindistancevizi 10 adet bebe bisküvisi 1 çorba kaşığı margarin   Limonla yumurtayı çırpıp, nişasta, tozşeker ve suyu ekleyin. Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin. Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın. İstemezseniz sadece limonlu da yapabil

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Limonlu Muhallebi

      5 su bardağı süt 1.5 su bardağı tozşeker 5 çorba kaşığı pirinç unu 1.5 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu   Limonlu muhallebi: Süt, tozşeker, pirinç unu ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu tencereye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.   Muhallebiyi kâselere paylaştırın. Üzerini kalan limon kabuğu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servis yapın.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...