Jump to content

Trileçe Tatlısı (Pastel de Tres Leches)


Alyadua
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

pastel-de-tres-leches-nasil-yapilir.jpg

 

Pastel de Tres Leches Tarifi

Pastel de Tres Leches İçin Malzemeler:

6 yumurta (sarısı ile beyazı ayrılmış)

1 çay fincanı şeker

1 çay fincanı un

1 yemek kaşığı kabartma tozu

Yarım çay fincanı inek sütü

2 paket vanilya

1 çay fincanı krema

400 gr. şekerli süt

350 gr. keçi sütü

1 çay fincanı krem şanti

1 çay fincanı ortadan ikiye bölünmüş çilek

Pastel de Tres Leches Yapılışı:

Fırını önceden 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Geniş bir kasede yumurta beyazlarını iyice çırpın. Daha sonra şekeri ekleyip kar beyazı olana dek çırpın.

Yumurtanın sarılarını teker teker karışıma ekleyip her defasında çırpın.

Mikserin hızını orta seviyeye getirin. Unu ekleyin.

Biraz daha çırptıktan sonra kabartma tozu, süt ve vanilyayı ekleyin.

Fırın tepsisine zeyinyağı sürün.

Karışımı tepsiye döküp fırına verin. 25 dakika kadar pişirin.

Kremayı, keçi sütü ve şekerli sütü çırpın.

Bu üç sütlü kremayı kekin üzerine sürüp bir saat buzdolabında bekletin.

Kare kare kesip her dilimin üzerine krem şanti sıkıp çileklerle süsleyin.

Afiyet olsun…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...