Jump to content

Nohutlu Mantı...


Renan

Önerilen Mesajlar

nohutlu-mant%C4%B1-300x256.jpg

 

Malzemeler

 

 

  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gram hazır mantı ya da evde de açabilirsiniz
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 2 adet halka kesilmiş sivri biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı su
  • İsteğe göre sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

 

300 gram olan mantımızı 4 bardak et suyunda haşlıyoruz ve 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı doğranmış domates ve 2 adet halka kesilmiş biberlerimizi de ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Baharatlarımızdan tuz ve karabiberi ekleyip mantımızı tatlandırıyoruz.

Bir tavada tereyağı, nane ve kırmızı biberi kızdırıyoruz ve 2 çorba kaşığı suda salçayı eritip kızdırdığımız yağın içine ilave ediyoruz. Bu karışımı salçaların tadı yağa geçene kadar (yani1-2) dakika ocakta bekletiyoruz.

Mantılarımızı bir tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yapmış olduğumuz tereyağlı salçalı karışımı üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...