Renan Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2015 Malzemeler 4 su bardağı et suyu 1 su bardağı haşlanmış nohut 300 gram hazır mantı ya da evde de açabilirsiniz 1 su bardağı doğranmış domates 2 adet halka kesilmiş sivri biber 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı su İsteğe göre sarımsaklı yoğurt Yapılışı 300 gram olan mantımızı 4 bardak et suyunda haşlıyoruz ve 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı doğranmış domates ve 2 adet halka kesilmiş biberlerimizi de ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Baharatlarımızdan tuz ve karabiberi ekleyip mantımızı tatlandırıyoruz. Bir tavada tereyağı, nane ve kırmızı biberi kızdırıyoruz ve 2 çorba kaşığı suda salçayı eritip kızdırdığımız yağın içine ilave ediyoruz. Bu karışımı salçaların tadı yağa geçene kadar (yani1-2) dakika ocakta bekletiyoruz. Mantılarımızı bir tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yapmış olduğumuz tereyağlı salçalı karışımı üzerine döküyoruz. Afiyet olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.