Jump to content

Ekşili Nohutlu Pirasa...


Renan

Önerilen Mesajlar

Ekşili Nohutlu Pirasa

 

eksili-nohutlu-pirasa.jpg

 

Malzemeler

 

 

 

Hazırlanışı

 

 

  • MALZEMELER
  • 1 kilo pırasa
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 1 çay bardağı sıvıyağ ,tuz
  • 1 adet limon suyu
  • YAPILIŞI
  • Sıvıyağ tencereye koyulup kızdırılır, kuş başı etler katılıp kendi suyunu çekmesi
  • beklenir.Az sıcak su koyuppişmeye bırakılır, suyunu tekrar çekip pişmeye yakın
  • yemeklik doğradığımız soğanları ve yuvarlak kestiğimizhavuçları katıp kavuru-
  • yoruz, salçasını ve doğradığımız pırasalarıda ilave edip bir iki kez pırasalar ezil-
  • meden karıştırıyoruz sıcak suyu, haşladığımız nohutları ve tuzunu katıp pişiriyoruz
  • inmesine yakın bir limonun suyunu ilave ediyoruz .
  • NOT : İsteyen limon yerine nar ekşisi veya sumak koyabilir .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...