Renan Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 22, 2015 Ekşili Nohutlu Pirasa Malzemeler Hazırlanışı MALZEMELER 1 kilo pırasa 300 gram kuşbaşı et 1 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet havuç 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığıdomates salçası 1 çay bardağı sıvıyağ ,tuz 1 adet limon suyu YAPILIŞI Sıvıyağ tencereye koyulup kızdırılır, kuş başı etler katılıp kendi suyunu çekmesi beklenir.Az sıcak su koyuppişmeye bırakılır, suyunu tekrar çekip pişmeye yakın yemeklik doğradığımız soğanları ve yuvarlak kestiğimizhavuçları katıp kavuru- yoruz, salçasını ve doğradığımız pırasalarıda ilave edip bir iki kez pırasalar ezil- meden karıştırıyoruz sıcak suyu, haşladığımız nohutları ve tuzunu katıp pişiriyoruz inmesine yakın bir limonun suyunu ilave ediyoruz . NOT : İsteyen limon yerine nar ekşisi veya sumak koyabilir . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.