Jump to content

Kuru Bamya Çorbası


sessiz nehir

Önerilen Mesajlar

sessiz nehir

MALZEMELER

4 Diş Kuru Bamya

300 Gram Kuzu Kuşbaşı

4 Adet Soğan

2 Adet Limon

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

2 Yemek Kaşığı Tereyağ

1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu

1 Tatlı Kaşığı Tuz

 

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye su ve bir tutam tuz konularak kaynatılır.

Bu arada kuru bamyalar elle zedelemeden hafifçe ovalanır üzerindeki tozlar atılır ve sıcak suda 10 dakika haşlanır.

Haşlanırken yarım limon suyu sıkılır daha sonra haşlanan bamyalar süzülür, şoklanır ve iplerinden çıkarılır.

Kuşbaşı et tencereye alınır, soğanlar ince ince doğranır, etler suyunu çekince tereyağ ve sıvı yağ eklenir, üzerine biber domates salçası eklenerek karıştırılır.

Üzerine sıcak su eklenir, kaynayan suya bamyalar eklenir.

Limon tuzu ve limon suyu da konur kaynayınca altı kapatılır.

Soğuyunca servis edilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...