Jump to content

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifleri...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifleri

 

 

s%C3%BCtl%C3%BC-irmik-tatl%C4%B1s%C4%B1.jpg

 

3 bardak su

2 bardak süt

2 bardak şeker

2 bardak irmik

Üstüne tarçın

 

Suyu, sütü, şekeri karıştırın ve ocağa koyun. Kaynayınca irmiği karıştıra karıştıra pişirin. Tepsiye dökün. Soğutup servis yapın. Üstüne tarçın, isterseniz kâselere de dökebilirsiniz. Üzerini meyvelerle süsyelebilirsiniz.

 

 

************************************************** *************************************************

 

1 kg. süt

1 su bardağı irmik

7 çorba kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

15 gram tuzsuz Teremyağ

1 çorba kaşığı hindistancevizi

Süslemek için;

Vişne reçeli

 

 

Derin bir tencereye süt, toz şeker ve irmiği aktarın. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya, tuzsuz Teremyağ ve hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca küçük kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup isteğe göre vişne reçeli ile servis yapın.

 

 

************************************************** *************************************************

 

Malzemeler:

8 çorba kaşığı irmik

12 çorba kaşığı şeker

1 lt. süt

Vanilya (isteğe bağlı)

Tarçın (isteğe bağlı)

 

 

Yapılışı:

Bir tencereye 1 lt. sütü boşalttıktan sonra hemen irmik ve şekeri, isterseniz vanilyayı ekleyin. (Vanilya tatlımızın güzel kokmasını sağlar). Devamlı orta ateşte, üzeri göz göz olana dek karıştırın. Koyu kıvama gelince ister kaselere, isterse büyük bir cam tabağa dökün. Aralarına bisküvi de koyarak değişik bir tat yaratabilirsiniz. Kaselere koyduğunuz tatlının üzerine tarçın serpiştirin ki tadı daha hoş olsun. Ama tarçını, tatlınız buzdolabında bıçakla kesilecek kıvama geldikten sonra dökün. Aldığınız irmik paketini 3-4 irmik tatlısı için daha kullanabilirsiniz.

 

 

************************************************** **************************************************

 

1 lt. süt

2 çorba kaşığı Teremyağ

9 çorba kaşığı irmik

9 çorba kaşığı şeker

2 çorba kaşığı hindistancevizi

Vanilya

 

 

Bir tencereye şeker, irmik, yağ ve süt koyularak karıştırılır. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kaynatılır. Koyulaştıktan sonra ateşten alınıp içerisine hindistan cevizi ve vanilya konularak iyice karıştırılır. Ardında su yada gül suyu ile ıslatılmış şekilli bir kaba dökülür ve buz dolabında 5-6 saat bekletilerek dondurulur. Servis yapmadan önce büyük bir servis tabağına ters çevrilerek konulur ve keserek servis yapılır.

 

************************************************** *************************************************

 

1 Kg. süt (2 şişe)

2 Su bardağı şeker

1 Su bardağı irmik

1 Su bardağı su

Vanilya, gülsuyu veya 3 kaşık su

 

 

1 Şeker, vanilya ve irmiği bir tencerede karıştırınız.

2 Süt ve suyu yavaş yavaş ilâve ederek ateş üzerinde karıştırarak kaynatınız.

3 1-2 taşım kaynatıp koyulaşmaya başlayınca ateşten alınız.

4 2 - 3 kaşık gülsuyu veya su ile her tarafı ıslatılmış küçük tepsi veya kalıba boşaltınız.

5 Ilık olunca buzdolabına koyarak bir gün bekletiniz.

6 Servis tabağına ters döndürerek alınız.

7 Üzerini dövülmüş fındık, hindistan cevizi ve tarçınla süsleyiniz.

 

************************************************** **************************************************

 

3 su bardağı irmik

1 su bardağı sıvı yağ

4.5 su bardağı süt

4.5 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Hindistancevizi

Çekilmiş ceviz ya da çamfıstığı

 

 

Hazırlanışı:

Bir tencereye yağ ve irmiği koyur irmiklerin rengi hafif pembeleşene kadar kavurun.

Su, süt ve şekeri ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayınca kavrulan irmikle karıştırın. Karıştırarak 5 dakika kadar kaynatın.

Ağırlaşan karışımı çukurca bir servis tabağına alın. Tatlıyı en az 30 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin ve servis yapın. Çekilmiş ceviz ya da çam fıstığı ile süsleyin.

 

************************************************** *************************************************

 

320 gram irmiği 480 gram süt ile orta ateşte çevire çevire pişirip koyu lapa haline getiriniz. Soğuduktan sonra 50 gram Teremyağ ile yoğurunuz. Sırayla 3 yumurta kırınız; koyu bozadan daha koyu bir kıvama gelince, bir kaşık karbonat karıştırarak dibi yağlı tepsiye bir parmak kalınlığında döküp fırına sürünüz. 200 gram soğuk suda 250 gram şeker eritiniz; hamur kızarınca, çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdiriniz; tekrar fırına sürünüz. Beş dakika sonra çıkarıp soğutunuz.

 

************************************************** *************************************************

 

1 kg. süt

1,5 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 yumurta sarısı

1 limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı vanilya

1 çorba kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı Teremyağ

1 su bardağı hindistancevizi

1 su bardağı ceviz

1 çay kaşığı tarçın

 

 

Sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini koyup karıştırın. Ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluncaya kadar pişirin. İçine Terem yağını, hindistan cevizinin yarısını ve vanilyayı koyup karıştırın. Derince ıslak bir kaba yarısını dökün. Cevizle tarçını karıştırıp üzerine yayın. Kalan irmiğe kakao ilave edip karıştırın ve cevizin üzerine yayın. Dolapta bir gece bekletin. Üzerine kalan hindistan cevizini serperek servis yapın.

 

************************************************** **************************************************

 

Yarım litre süt

2.5 su bardağı şeker

3 su bardağı irmik

1 fincan dolmalık fıstık

3 çorba kaşığı Teremyağ

yarım su bardağı ceviz

 

 

Bir tavaya Terem yağını alıp eritin. İrmiği ve dolmalık fıstığı da ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun. İrmiğin kokusu yayılmaya başlayıp altın sarısı bir renk aldığında soğuk sütü ilave edin ve ateşten alın. Tavanın ağzını kapatarak 5 dakika kadar dinlendirin. İrmiğe şekeri ilave edip karıştırın. Kapağını kapatarak 20 dakika daha dinlendirin. Servis tabağına almadan önce bir kez daha karıştırın. Ceviz serperek servis yapın.

 

************************************************** **************************************************

 

1 litre süt

16 çorba kaşığı tozşeker

8 çorba kaşığı irmik

2 çorba kaşığı ceviz içi

 

 

Sütün içerisine, irmiği, şekeri koyup, ateşte karıştırarak muhallebi gibi pişiriniz.

Ateşten alıp, yuvarlak bir kabı suyla ıslatıp, muhallebinin yarısını koyup, biraz soğutunuz.

Üzerine ceviz içini kıyılmış olarak koyup, diğer kalan muhallebiyi koyup, cevizi kapatınız.

Kabı buzdolabına koyup, dondurunuz.

Servise ters çevirip soğuk servis yapınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...