Jump to content

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?..


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

 

Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin )

 

Cevizli sucuk, nefis bir tatlı çerezdir aslında ve pek çok yöremizde yapılır. Mardin yapımı cevizli sucuğun özelliği ise üzüm şırası ve beyaz toprak kullanılarak yapılmasıdır. Cevizler yıkanır, ıslakken ipe dizilir. Bu arada üzüm şırası da hazırlanır, içine biraz un ve beyaz toprak atılır. Cevizler karışıma batırılıp zaman geçirmeden çıkarılır, kurutulur. İsteğe göre 30 dakika sonra yemden karışıma sokulur ve kurutulur. Buna 'çifte batırılmış' denir. Cevizli sucuk yapımında kullanılan ve 'beyaz toprak' demlen özel toprak, özellikle Mardin merkez ilçeye bağlı Zinnar Köyü'nden ve yerin 5-6 metre derinliğinden çıkarılır. Aynı yerde yetişen kokulu, ince kabuklu Zinardı üzümü de cevizli sucuk gibi çok tatlı ve lezzetli olmasının nedeni belki de bu topraktır.

 

jpc6zs.jpg

 

pekmezle cevizli sucuk yapımı

 

Ölçüleri göz kararı hazırlayabilirsiniz.. Çok koyu bir kıvamı da olmayacak çok akışkanda..

 

pekmez

su

nişasta

pudra şekeri

ceviz

ip

 

Pekmez,nişasta,su,sekerle bir bulamac hazırlanır.Ceviz kopmayacak bir ipe dizilir ve bulamaca batırılıp çıkarılır.2-3gün ipe asılı vaziyette kuru bir yerde kurutulur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...