Renan Oluşturma zamanı: Mayıs 12, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 12, 2015 Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır? Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin ) Cevizli sucuk, nefis bir tatlı çerezdir aslında ve pek çok yöremizde yapılır. Mardin yapımı cevizli sucuğun özelliği ise üzüm şırası ve beyaz toprak kullanılarak yapılmasıdır. Cevizler yıkanır, ıslakken ipe dizilir. Bu arada üzüm şırası da hazırlanır, içine biraz un ve beyaz toprak atılır. Cevizler karışıma batırılıp zaman geçirmeden çıkarılır, kurutulur. İsteğe göre 30 dakika sonra yemden karışıma sokulur ve kurutulur. Buna 'çifte batırılmış' denir. Cevizli sucuk yapımında kullanılan ve 'beyaz toprak' demlen özel toprak, özellikle Mardin merkez ilçeye bağlı Zinnar Köyü'nden ve yerin 5-6 metre derinliğinden çıkarılır. Aynı yerde yetişen kokulu, ince kabuklu Zinardı üzümü de cevizli sucuk gibi çok tatlı ve lezzetli olmasının nedeni belki de bu topraktır. pekmezle cevizli sucuk yapımı Ölçüleri göz kararı hazırlayabilirsiniz.. Çok koyu bir kıvamı da olmayacak çok akışkanda.. pekmez su nişasta pudra şekeri ceviz ip Pekmez,nişasta,su,sekerle bir bulamac hazırlanır.Ceviz kopmayacak bir ipe dizilir ve bulamaca batırılıp çıkarılır.2-3gün ipe asılı vaziyette kuru bir yerde kurutulur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.