Jump to content

Kayseri Pırtımpırt Tarifi


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Pırtımpırt - Pırtımpırt Tarifi - Kayseri Yemeği - Kayseri Yemekleri - Pırtımpırt Nasıl Yapılır - Kayseri Pırtımpırt Tarifi

 

 

 

 

Pırtımpırt Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir ev yemeğidir. Yörede "Kirtimburt" diye de bilinir. Taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat, yemeği diğer yeşil yaprak (ıspanak, pazı-pezik) yemeklerinden ayırır.

 

 

Tarifi

 

 

Hazırlama Süresi : 15 dk,

Pişirme Süresi : 30 dk,

4 kişilik

 

 

Gerekli malzemeler

 

 

Yarım kg kemikli et

Yarım kg asma yaprağı

2 soğan

1 su bardağı nohut

1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday)

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

Tuz, kırmızı tozbiber

 

 

Hazırlanışı

 

 

Nohut ve gendimeyi (iri buğday, yarma) akşamdan ıslatın. Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün. Asma yaprağını haşlayın. Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin. Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...