Jump to content

Osmanlı Maklubesi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Osmanlı Maklubesi

 

2015-04-11uyur-2cb60c3826417f51.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

Margarin

Su

Tuz

Kuş üzümü

Pirinç

Patates

Siyah dana eti

 

Tarifi:

Halka halka doğranmış patates kızartılarak margarinle yağlanmış tencereye döşenir. Uzerine kavrulmuş et döşenir. Onun üzerine tekrar patates (iki patates katmanı arasına kavrulmamış dana eti) üzerine kavrulan pirinçler dökülür. 3 cm den sonra tekrar et döşenir. Arzuya göre katmanların sayısı değişebilir. Pirinç tanelerinin arasına ıslatılmış kuru üzümler konur. Uzerine pilavı pişirecek kadar su konur. Tuz ilave edilerek pişmeye yakın 2 dakika önce ateş söndürülür, 10 dakika bekletilip daha sonra tepsi üzerine ters çevrilir. Gerekli süsleme yapılarak güzel görünüm de elde edilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...