Jump to content

Beyran Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

[TABLE]

[TR]

[TD]Beyran Çorbası

 

resim_53.jpg

 

 

Malzemeleri

 

  • 300 gr. pirinç
  • 1 kg. kemikli gerdan
  • 100 gr. tuz
  • 100 gr. yaprak biber
  • 50 gr. karabiber
  • 100 gr. iç yağı
  • 10 diş sarımsak

 

Beyran Çorbası Yapılışı

Et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar bir tencerede kaynatılır ve bu arda etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Bir başka tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dk. Sonra haşlanmış pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır. Kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...