Jump to content

Çikolata Fondü Tarifi


Alyadua
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Son yıllarda restoran ve kafelerin popülerliğini kazanmış bir tatlı da Çikolata Fondü olmuştur. Erimiş çikolataya gönlünüzden geçen her şeyi batırıp yiyebileceğiniz çikolata fondüye en çok yakışan yiyecekler çilek, muz, ananas, kuru meyveler ve mini keklerdir. Evinizde vereceğiniz bir partinin vazgeçilmez baş tacı olabilecek bu tatlı, aynı zamanda romantik bir akşam yemeğinin de vazgeçilmez bir unsuru olabilir.

Fondüyü hazırladığınızda hemen yemeniz gerekmektedir. Isıdan alınmış fondü, hızla koyulaşmaya başlayacaktır. Ben işin otantikliğinden yanayım diyorsanız, bir fondü kabı almanızı tavsiye ederim. Böylelikle fondü kabınızın altına koyacağınız minik mum ile fondünüz daha uzun süre akışkan kalacaktır.

Servis ederken uzun fondü çatallarınızı lütfen unutmayın! Fondü çatalı, otantik fondü kaplarının altından gelen ateşten elinizi yakmamanız için uzun yapılmıştır. Eğer fondü çatalınız yoksa, normal çatal da kullanabilirsiniz.

Fondü kabı olmayanlar için tarif;

Malzemeler

 

  • 450 gr. bitter çikolata
  • 2 bardak krema

Yapılışı

 

  • Çikolata ve kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve bu kabı da sıcak su dolu (neredeyse kaynayacak) bir tencerenin içine yerleştirin.
  • Suyun çikolata bulunan kaba girmemesine özen gösterin.
  • Tahta bir kaşık yardımıyla, çikolata eriyip ve kremayla karışacak kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Yumuşak bir kıvama geldiğinde hemen 8'e bölüp batırma malzemeleriyle servis edin.

Püf noktası

 

  • Eğer fondünüz katılaşmaya başlarsa, hemen içine bir tatlı kaşığı krema daha koyup hızlıca karıştırın. Fondünün akışkan kalmasını sağlayacaktır. Fakat, fondüyü bekletirseniz tekrar katılaşacak, bunu unutmayın.

Farklı lezzetlerle Çikolatalı Fondü önerileri;

 

  • Egzotik Meksika çikolatası elde etmek için fondünüze sadece yarım çay kaşığı tarçın ve acı biber ekleyin.
  • Fondünüze bir yada iki çorba kaşığı ekleyeceğiniz Bailey's Irish Cream, romantik gecenizde unutulmayacak bir tat yaratacaktır.
  • Vanilya tutkunuysanız, bir iki damla vanilya özü ekleyebilirsiniz.
  • Ekleyeceğiniz bir tutam Türk kahvesi, kahve tutkunlarının ve uyanık kalmak isteyenlerin vazgeçilmez fondüsünü yaratabilir.
  • Meyveli tatlardan hoşlanıyorsanız, biraz portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.
  • Beyaz çikolata hayranları beyaz çikolata da kullanabilir. Yalnız beyaz çikolatanın çok daha narin olduğunu eklemeliyim. Eritmek için çok kısık ateş kullanmalısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...