Jump to content

Afyona Has Göce Yuvalağı Tarifi


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

göce yuvalağı tarifi - afyon göce yuvalağı yaplışı - -göce yuvalağı nasil yapilir

 

 

 

 

Göce Yuvalağı hem ana yemek, hem de çorba yerine geçebilen yöresel bir yemektir.

 

 

 

 

 

 

MALZEMELER:

 

 

*

1 Su bardağı ince bulgur,

*

1 Su bardağı ince göce(dövülmüş aşurelik buğday)

*

1 Çorba kaşığı nane,

*

Tuz, karabiber, pul biber

*

1 Tane soğan,

* 1 Çorba kaşığı salça,

* Bir kase yoğurt,

* 2,3 diş sarımsak.

 

 

HAZIRLANIŞI:

 

 

İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın. Bulgur şişince üzerine öğütülmüş göceyi, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Diğer taraftanda ince kıyılmış soğanları sıvı yağda çevirdikten sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün. Yuvarladığınız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Bu yemeğin içine 1 sb. haşlanmış nohutta ekleyebilrsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...