Jump to content

Hamur Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

Hamur Çorbası

 

Hamuru için:

 

1 yumurta

1 çorba kaşığı su

1 tutam tuz

100 gr. un

 

Çorba için:

1 litre et suyu

1/2 demet maydanoz

 

Hazırlanışı:

 

Hamuru için yumurtayı, su ve tuz ile birlikte bir kapta köpürünceye kadar çırpın. Yavaş yavaş unu ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur tahtasını uniayın. Hamuru bunun üzerinde çok ince bir şekilde açın. 30 dakika kurumasını bekleyin. Sonra 5 cm. inceliğinde parçalar halinde kesin. Bu parçaları da verev olarak bölün. Et suyunu ısıtın. Hamurları içine atın. 10 dakika pişirin. Bu arada maydanozu ince ince kıyın. Çorbaya ilave edip servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...