Jump to content

Mahluta Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

Mahluta Çorbası

 

mahlutacorbasii-640x250.jpg

 

malzemeler

 

8 su bardağı et suyu

 

4 kahve fincanı yeşil mercimek

 

4 kahve fincanı un

 

40 gr tereyağı

 

1 tatlı kaşığı kimyon

 

Tuz

 

Karabiber

 

Toz kırmızı biber

 

Mahluta çorbası hazırlanışı

 

Mercimeği ayıklayıp yıkayın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin.

Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Sıcak et suyu ilave ederek 5 dakika kadar kaynatın.

Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.

 

Tereyağının 30 gramını tencerede eritip unu ekleyin.

Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pütürsüz bir kıvam elde edinceye ve

unun kokusu gidene kadar kavurun.

Süzgeçten geçirmiş olduğunuz mercimeği ilave edin.

Tuz ve karabiberi ekleyip sürekli çırparak 10 dakika daha pişirin.

 

Kalan tereyağını tavada ısıtıp toz kırmızı biberi kavurun.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine sosu gezdirerek dökün.

Sıcak servis yapın.

Mahluta çorbası artık hazır, afiyet olsun.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...