Jump to content

Topalak Çorbası...


Renan

Önerilen Mesajlar

Topalak çorbası

 

topalak-%C3%A7orbas%C4%B1.jpg

 

malzemeleri

200 gr az yağlı kıyma

bir çorba kaşığı un

bir kahve fincanı ince bulgur

bir adet yumurta

bir su bardağı haşlanmış nohut

bir çay kaşığı kimyon

bir adet orta boy soğan

tuz

karabiber

bir çorba kaşığı tere yağ

 

Hazırlanışı

Hazırda bulundurduğunuz nohutu güzelce haşlayınız. Haşladıktan sonra süzün kenara bırakın bekletin. Çorbamıza katacağımız köfteleri hazırlamaya başlayalım. Kıymamızı başka bir kaba koyalım kabımızdaki kıymanın üzerine tuz,karabiber,kimyon,yumurta ve ince bulgurumuzu dökelim.kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Yoğurma işlemimizi bitirdikten sonra elimizi hafif ıslatıp misket büyüklüğünde ufak ufak topçuklar yapalım. Bu hazırlamış olduğumuz topçukları yani köfteleri teker teker koyalım. Daha sonra tepsimizi sağa sola olmak üzere sallayalım. Şimdide sıra sosumuzda: İlk olarak soğanı ince ince doğrayalım . Orta boy tencerede bir çorba kaşığı tereyağını eritelim soğanı hafifi miktarda pembeleşinceye kadar kavuralım. Sonra çorbamızın salçasını koyalım. 2 -üç dakika kavuralım dört su bardağı

su ekleyelim ve bir sıkım tuz dökelim. Suyumuz fokur fokur kaynamaya başladığında küçük topçuklarımızı yani köftelerimizi ve nohutlarımızı ilave edelim. Ocağın altını kısıp kısık ateşte köftelerimi hafif yumuşaya kadar pişirelim. Hanımlar en son olarak servise bırakalım.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...