Jump to content

Döküm Tavada Et, Köfte, Pirzola ve Tavuk Nasıl Pişirilir?..


Renan

Önerilen Mesajlar

Döküm tavada et, köfte, pirzola ve tavuk nasıl pişirilir?

 

Döküm tava hayatımıza girdiğinden bu yana evimizde mangal keyfini bizlere yaşattı. Günümüzde dairelerde yaşayan insanların kömürde mangal yapması yasak olduğu için Döküm tava adeta bizler için ilaç gibi geldi diyebiliriz. Bu özel tavada pişen etler, tavuklar, domatesler ve biberler mangaldaki tadını aratmıyor. Çok başarılı olduğunu söylemem gerek. Döküm tavada köfte kuru ve çok sert pişmektedir. mangaldaki gibi kıvamı tutmuyor. Bunun için sizlere püf noktasını söylemek istiyorum.

 

Özellikle seçilen kıymanın dana döş olması gerekiyor. Ardından 4 saat kadar buzdolabında dinlenmesi lazım. Böylelikle döküm tavada pişen köftelerin yumuşak ve aynı zamanda lezzetli olduğunu göreceksiniz.

 

Döküm tavada et pişirmenin en önemli yöntemlerinden biri kısık ateşte pişirmektir. Bazıları son gaz veriyor ocağı ondan sonra etimim içi pişmedi diyor. Kısık ateşte hem hızlı hem lezzetli hem ise tam kıvamında etlerinizi pişirebilirsiniz. Tavanın üzerini hafifçe yağlamayı unutmayın. Yağlı etler döküm tavanın üzerinde birikinti yapabilir. Bunları havlu ile emdirebilirsiniz.

 

Alıntı

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...