Jump to content

Zemherî Tavuğu


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ev hanımlarının en çok telaş ettiği konular arasında bugün ne pişirsem soruları oldu. İftar yemekleri en hafif ve pratik yemeklerin yenmesi insan sağlığı için önem arz ediyor. İşte ramazan 6. günü yapabileceğiniz yemek.

 

 

 

Bu yemeğin İstanbul’a Kırım Tatarlarından geldiği söylenmektedir...

 

MALZEME

Tavuk

Soğan

Un, zeytinyağı

Portakal veya kayısı marmelâdı

Elma sirkesi

Tarhun

 

Semiz tavukların göğüs kısımları iri kuşbaşı şeklinde doğranır, ince kıyılmış soğanla yedire yedire iyice ezilir. Etler sulandırılmış una batırılır, birkaç dakika bekletilir ve tam kurumadan çok kızdırılmış zeytinyağında penbeleşinceye kadar kızartılır. Ayrı bir kapta portakal yahut kayısı marmelâdı az elma sirkeli ılık suda açık muhallebi kıvamında eritilip tavukların üzerine boca edilir. Tavuk parçaları, orta ısıtılmış bir fırında 15 dakika kadar tutulduktan sonra, üzerine bulunabilirse taze, yoksa kurutulmuş tarhun yaprağı serpilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...