Jump to content

Fırında Tavuk Göğsü


Alyadua

Önerilen Mesajlar

tavuk-gogsu-firinda-nasil-pisirilir_646x340.jpgTavuk göğsü, yüksek, saf protein ve düşük yağdan oluşan içeriği ile, yeryüzündeki en sağlıklı besinlerden birisidir ve hemen hemen her ögünde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. 100 gram tavuk gögsü yaklaşık 23 gram protein ve 2.5 gram yağ içermektedir. Ancak yanlış pişirilen tavuk göğsü, oldukça kuru ve iştah kapatıcı hale gelmektedir. Aksine tavuk göğsü doğru ürünler ve tekniklerle pişirilirse oldukça lezzetli olabilir.

MALZEMELER

 

  • 1 ya da daha fazla sayıda tavuk göğsü
  • Tereyağı ya da zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, varsa sarımsak tozu

EKİPMAN

 

  • Fırın tepsisi
  • Yağlı pişirme kağıdı
  • Alüminyum folyo

YAPILIŞI

 

  1. Öncelikle fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını beklerken tepsinizi hazırlayın. Yağlı kağıdın üstünü tereyağı ya da zeytinyağı ile hafifçe kaplayın. Tereyağı tavuğa oldukça farklı bir lezzet katmakla beraber, zeytinyağı da oldukça hafiftir. Böylece tavuğun yapışmasının önüne geçersiniz.
  2. Tavuğu hazırlayın. Fırça var ise, fırça yardımı ile tavuğu hafifçe yağlayın. Tuz, karabiber, toz biber ve diğer baharatları isteğinize göre tavuğa ekleyin. Miktarı tamamen tercihinize bağlıdır.
  3. Tavuğu pişirme tepsinine alın. Birbirlerinden ayrı olarak koymanız daha iyi pişmelerini sağlayacaktır. İlave lezzet için limon dilimleri, fesleğen, defne yaprakları ekleyerek oldukça kaliteli lezzetler açığa çıkartabilirsiniz.
  4. Her şey hazır olduktan sonra alüminyum folyo ile tepsinin üstünü tamamen kapatın. Herhangi bir yerinde boşluk kalmadığından emin olun.
  5. Fırının gücüne bağlı olarak 30-40 dakika arası pişirin. Süre boyunca alüminyum folyoyu kaldırmanız, lezzetli pişirme yöntemini bozacaktır.
  6. Piştikten sonra oda sıcaklığına alınan tavuk, dinlendirildikten sonra servise hazırdır.

NEDEN BU YÖNTEM İLE PİŞİRMELİ?

Tavuk göğsünün içerisinde yağ yok denecek kadar azdır ve bu şekilde pişirilen gögüs oldukça lezzetsiz, ağızda dakikalarca kalan, kuru bir hale gelmektedir. Bu yöntemle, yavaş pişirip lezzeti her yerine dağıtan fırının avantajını kullanırız. Üstü kapalı tavuk suyunu bırakacak ve kendi suyunda yavaş yavaş pişerek ağızda dağılan, kuru olmayan hale gelecektir.

Yanında istediğiniz bir meşrubat, cacık, pilav, bulgur pilavı ya da haşlanmış sebzeler, yoğurt eşliğinde güvenle tüketebilirsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...