Jump to content

Kırmızı Pancar Çorbası


Alyadua

Önerilen Mesajlar

kirmizi-pancar-corbasi-nasil-yapilir_646x340.jpgPotasyum, kalsiyum gibi mineralleri ve A vitaminini barındırdığı için önemli bir besin kaynağıdır pancar. Bilindiği üzere hayatımızda önemli bir rolü olan şekerin ise hammaddesidir. Pancar turşularda ve salatalarda sıkça tüketilir. Çorba olarak da sofralarımızda önemli bir rolü vardır. Karaciğeri temizlediği için haftada en az bir kere yenmesi tavsiye edilir. İştah açıcı özelliği bulunduğundan dolayı kilo almaya çalışanların en büyük yardımcısıdır. İçerdiği baharatlar ve diğer besinlerle birlikte çok sağlıklı bir çorba çeşididir pancar çorbası. Peki nasıl yapılır?

Malzemeler

 

  • 2-3 adet kırmızı pancar (Büyüklüğüne göre ayarlanabilir)
  • 1 adet soğan
  • 1 litre tavuk suyu (yok ise normal su koyup içerisine tavuk bulyon atın)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 kaşık galeta unu
  • 2 kaşık dövülmüş ceviz
  • 2-3 yaprak fesleğen yaprağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

 

  • İlk önce pancarları 4-5 parçaya bölüp bir tencere içerisinde haşlamaya bırakın.
  • Pancarlar haşlanırken pirinçleri kaynar suyun içine atıp pirinçleri yumuşatın.
  • Soğan ve sarımsakları çok küçük bir şekilde doğrayın.
  • Pancarlar haşlanıp yumuşadıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Ya da rondodan geçirin. Fakat tamamen yok olmadan rendelenip taneli kalmasında fayda vardır.
  • Çorbayı pişireceğimiz tencere içerisinde yağ hafif kızınca soğanları ve sarımsakları kavurun.

Not: Sarımsaklar kısa sürede kavrulacağından dolayı soğanlardan bir süre sonra sarımsakları atın. Aynı anda atarsanız sarımsaklar yanabilir.

 

  • Kavrulma işleminden sonra tavuk suyunu tencerenin içine boşaltın.
  • Pirinçleri suyun içerisinden süzüp iyi bir şekilde yıkadıktan sonra tavuk suyunun içerisine atın. Ardından galeta ununu, ceviz, fesleğen yaprakları, tuz ve karabiberi çorbanın içerisine atın.
  • Yapılan bu karışım kıvamını bulana kadar arada bir hafif hafif karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamanın ardından rendelenen pancarları çorbanın içerisine atın. Ve karıştırarak kaynatmaya devam edin. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte bir beş dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  • Dilerseniz üzerine dökeceğiniz beyaz peynir ya da kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...