İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Temmuz 26, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 26, 2015 Tavada kızarmış çıtır kalamarları sosundan ayrı düşünmek neredeyse imkansız. Kalamarın kendine özgü aroması ile birleştiğinde damaklarda eşssiz bir tat bırakan ve çoğu zaman kalamarın kendisinden önce biten bu sosun adı tarator. Rakı sofralarının ve tavaların vazgeçilmezlerinden biri olan taratora, dünya mutfaklarında farklı versiyonlarıyla rastlamak mümkün. Birçok tarifte yoğurt ve mayonez de olmasına rağmen, orijinal sosta bu malzemelerin kullanılmadığını hatırlatalım. Kalamar, midye gibi tava deniz mahsullerinin yanında ya da tek başına servis edebileceğiniz tarator sos için işte malzemeler Klasik Kalamar Sosu ( Tarator) 2 dilim bayat ekmek içi 5 diş sarımsak Yarım çay bardağı ceviz içi Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı sirke Tuz 2 diş sarımsak Yarım kaşık sirke Tuz Hazırlanışı: Ceviz içlerini havana ekleyip iyice dövün. Yağı çıkmaya başladığında sarımsakları ve tuzu ilave edip dövmeye devam edin. Tarator için kullanabileceğiniz uygun büyüklükte bir havanınız yoksa bu işlemi blendırda da yapabilirsiniz. Bayat ekmekleri soğuk su ile ıslatıp iyice sıkarak suyunu çıkartın. Havanın içerisine ekmekleri de ilave edip dövmeye devam edin. Son olarak yağ ve sirkeyi ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışıp sos haline gelene kadar dövmeye devam edin. Daha sonra servis tabağına alıp ceviz taneleriyle süsleyerek servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.