Jump to content

Künefe..


Alyadua
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kunefe-nasil-yapilir_646x340.jpgGüneydoğu Anadolu bölgesinin en sevilen tatlılarından biri olan künefe, özellikle Hatay yöresinde yoğun olarak tüketilmektedir. Şimdi kısaca künefe nasıl yapılır öğrenelim.

MALZEMELER(1 porsiyon)

 

  • 180 gram tel kadayıf
  • 40 gram tuzsuz künefe peyniri
  • 20 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker

ŞERBETİ İÇİN

 

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2 damla limon suyu
  • Bir tutam tarçın

YAPILIŞI

Öncelikle künefe yaparken dikkat etmemiz gereken temel noktalardan biri ilk önce şerbetin hazırlanmasıdır. Çünkü hazırladığımız künefede şerbet veya kadayıfımızdan birinin soğuk diğerinin sıcak olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Biz önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmayı tercih ediyoruz. Böylece birazdan hazırlayıp, pişireceğimiz sıcak kadayıfımızın üzerine soğuk şerbetimizi döküp künefemizi afiyetle yiyebileceğiz.

 

  • 1 çay bardağı şekeri bir tencereye alıyoruz ve üzerine 1\2 çay bardağı şekeri ilave edip karıştırıyoruz ve ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbetimizin içine bir tutam tarçını da ekliyoruz ve 2 damla limon suyu ilave edip 1 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığında erimiş tereyağımızı ince ince küçük parçalar haline getirdiğimiz tel kadayıfımızın üzerine ekleyip karıştırıyoruz ve kadayıfa iyice yedirene kadar 1 çay kaşığı şeker ilavesiyle beraber yoğuruyoruz. İçerisinde pişirilecek tepsiyi yağlıyoruz ve kadayıfı ikiye ayırıyoruz. Ayırdığımız ilk yarımı tepsiye sıkı bir şekilde bastırarak yayıp yerleştiriyoruz.40 gram tuzsuz künefe peynirini ince dilimlere ayırıyoruz ve tepsiye yerleştirdiğimiz tel kadayıfın üzerine eşit bir şekilde mümkün olduğunca aralık bırakmadan yerleştiriyoruz. Ayırdığımız diğer yarım tel kadayıfımızı da peynirlerin üzerini tamamen kapatacak bir şekilde koyuyoruz. Başka bir tepsiden yardım alarak bastırıp sık bir şekilde yerleştirmiş oluyoruz. Daha sonrasında da hazır olan tepsimizi elektrikli fırınımızda 270 C derecede 10-15 dk pişirmeye bırakıp ara ara kontrol ediyoruz. Üzeri pembeleşince ve içerisindeki peynir eriyince fırınımızı kapatıp tepsimizi alıyoruz.
  • Öncesinde hazırlayıp soğumaya bıraktığımız şerbetimizi alıyoruz ve sıcak kadayıfımızın üzerine gezdirerek döküyoruz. Şerbetimizin 5-6 dk emilmesini bekliyoruz ve sonrasında künefemiz hazır.

Afiyetler dileriz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Hatay Künefe

      Malzemeler   250 gr. tel kadayıf 150 gr. tereyağ 125 gr. dil peyniri(tuzsuz)     Şurubu için:   2 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu     Hazırlanışı: Kadayıf tel tel ayrılır. Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir.Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür. Bastırmadan yağla ovalanır. 24 cm. çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur. Düz bir tabakla iyice bastırılır. Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir.

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Rüyada Künefe Görmek

      Rüyada Künefe Görmek     Kişinin, hayırlı kazançlar ve büyük başarılar elde edeceğine, sıkıntılarının en kısa süre içinde sona ereceğine, maddi olanaklarının artacağına, yaşadığı zorlukların son bulacağına, huzurlu bir kişiliğe sahip olacağına ve başarıların ardının arkasının kesilmeyeceğine yorumlanır.

      , Yer: Rüya Tabirleri Sözlüğü

    • Kaymaklı Künefe

      1 kg çiğ tel kadayıf 300 gr sadeyağ 150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı 750 gr kaymak Şerbeti için 1 kg toz şeker 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu   Kaymaklı künefe: Tatlının şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. üzerlerine eritilmiş sadeyağın yarısını gezdirin. üzerlerine kaymak ve Antep fıst

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Kolay Künefe

      [h=4]Malzemeler[/h]3 çorba kaşığı yağ 1/2 kg kadayıf 200 gram tuzsuz dil peyniri Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Tavayı yağlamak için: 1 çorba kaşığı yağ [h=4]Yapılışı[/h]Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Yağı tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş yağla birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Bayat Ekmekli Künefe

      1 adet bütün bayat baget ekmek 250 gram tuzsuz beyaz peynir veya 1 paket dil peyniri 100 gram tereyağı   Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker Bir buçuk su bardağı su 1-2 damla limon suyu 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu   Süslemek için: Antepfıstığı, kaymak   Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Tereyağını kı

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...