Künefe..
-
Benzer Konular
-
Hatay Künefe
Malzemeler 250 gr. tel kadayıf 150 gr. tereyağ 125 gr. dil peyniri(tuzsuz) Şurubu için: 2 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kadayıf tel tel ayrılır. Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir.Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür. Bastırmadan yağla ovalanır. 24 cm. çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur. Düz bir tabakla iyice bastırılır. Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir., Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Rüyada Künefe Görmek
Rüyada Künefe Görmek Kişinin, hayırlı kazançlar ve büyük başarılar elde edeceğine, sıkıntılarının en kısa süre içinde sona ereceğine, maddi olanaklarının artacağına, yaşadığı zorlukların son bulacağına, huzurlu bir kişiliğe sahip olacağına ve başarıların ardının arkasının kesilmeyeceğine yorumlanır., Yer: Rüya Tabirleri Sözlüğü
-
Kaymaklı Künefe
1 kg çiğ tel kadayıf 300 gr sadeyağ 150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı 750 gr kaymak Şerbeti için 1 kg toz şeker 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu Kaymaklı künefe: Tatlının şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. üzerlerine eritilmiş sadeyağın yarısını gezdirin. üzerlerine kaymak ve Antep fıst, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Kolay Künefe
[h=4]Malzemeler[/h]3 çorba kaşığı yağ 1/2 kg kadayıf 200 gram tuzsuz dil peyniri Şerbeti için: 2 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Tavayı yağlamak için: 1 çorba kaşığı yağ [h=4]Yapılışı[/h]Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Yağı tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş yağla birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Bayat Ekmekli Künefe
1 adet bütün bayat baget ekmek 250 gram tuzsuz beyaz peynir veya 1 paket dil peyniri 100 gram tereyağı Şerbet için: 2 su bardağı tozşeker Bir buçuk su bardağı su 1-2 damla limon suyu 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Süslemek için: Antepfıstığı, kaymak Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Tereyağını kı, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.