Jump to content

Evde Dondurma Tarifi


Alyadua
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

İtalyan usulü enfes bir dondurmaya ne dersiniz? Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği dondurmayı, birkaç malzeme ile ev ortamında kolayca hazırlayabilirsiniz Yapıldıktan sonra uzun süre buzlukta saklayabileceğiniz bu tarifler herhangi bir katkı maddesi de içermiyor.

Vanilyalı Dondurma

Malzemeler:

 

  • 1,5 su bardağı krema
  • 1-5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Vanilya aroması

Yapılışı:

 

  1. Orta boy bir tencerede, 1,5 su bardağı krema, 1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı şekeri karıştırın
  2. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak ısıtın.
  3. Küçük kabarcıklar oluşturmaya başladığında, kaynatmadan ocaktan alın.
  4. Vanilya aromasını ekleyip hafifçe karıştırın.
  5. Karışımı bir kenara alıp 30 dakika soğumasını bekleyin.
  6. Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kap içerisinde buzdolabının soğutucu bölmesine yerleştirin.
  7. 1 saatin sonunda bir çırpma teli ya da mikser yardımıyla birkaç dakika karıştırıp, sertleşen karışım ile henüz yumuşak olan karışımı birbirine yedirerek pürüzsüz bir hale getirin.
  8. Bu işlemi birer saat ara vererek 3 defa daha tekrarlayın.
  9. Her çırpma işlemi sonrasında, dondurma yoğun ve pürüzsüz bir kıvam alacaktır.
  10. Tüm malzeme homojen bir karışım haline gelip kıvamını bulunca dondurmanız servise hazır

Çikolatalı Dondurma

Malzemeler:

 

  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 bardak süt
  • Yarım su bardağı krema
  • 150 gram bitter çikolata
  • Vanilya aroması
  • Bir çimdik tuz

Yapılışı:

 

  1. Orta boy bir tencerede nişasta şeker ve tuzu birleştirin.
  2. Nişastanın topaklanmaması için önce bir fincan sütü ilave ederek çırpma teli yardımıyla karıştırın
  3. Daha sonra kalan sütü ilave edin.
  4. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırmaya ara vermeden pişirin
  5. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın.
  6. Bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın
  7. Çikolata eridikten sonra kremayı ve vanilya aromasını ilave edin.
  8. 30 dakika soğumasını bekleyin.
  9. Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kap içerisinde buzdolabının soğutucu bölmesine yerleştirin.
  10. 1 saatin sonunda bir çırpma teli ya da mikser yardımıyla birkaç dakika karıştırıp, sertleşen karışım ile henüz yumuşak olan karışımı birbirine yedirerek pürüzsüz bir hale getirin.
  11. Bu işlemi birer saat ara vererek 3 defa daha tekrarlayın.
  12. Her çırpma işlemi sonrasında, dondurma yoğun ve pürüzsüz bir kıvam alacaktır.
  13. Tüm malzeme homojen bir karışım haline gelip kıvamını bulunca dondurmanız servise hazır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...