Jump to content

Kuzu Kapama


Alyadua

Önerilen Mesajlar

kuzu-kapama-nasil-yapilir_646x340.jpgPratik et yemeklerinden birisi olan kuzu kapama, kemikli kuzu etinin tencerede ve kısık ateşte pişirilmesi şeklinde hazırlanan oldukça lezzetli bir yemektir. Servisi genellikle pilav ile yapılan kuzu kapamanın nasıl yapıldığına bir göz atalım.

Kuzu Kapama Tarifi

Malzemeler: 1 kg kuzu kol, 1,5 litre su, 2 su bardağı et suyu, 4 yemek kaşığı tereyağı, 3-4 adet kuru soğan, 10 adet taze soğan, 5 diş sarımsak, 5 adet pazı yaprağı, 1 demet taze nane, 2 yemek kaşığı dereotu, tuz, karabiber

Yapılışı: Öncelikle kuzu etleri tencereye koyulur. Tencere içerisine 1,5 litre su ve kuzu etleri koyulur. Karışıma tuz da ilave edildikten sonra isteğe göre defneyaprağı ve karabiber de eklenebilir. Karabiberin tane olarak kullanılması yemeğe daha iyi bir aroma verir. Karabiber özellikle kuzu etinin kokusunu azaltacağı için ve bu kokudan hoşlanmayanlar tarafından tercih edilmelidir. Tencere içerisine alınan etler yaklaşık 1 dakika kadar haşlanmalıdır.

Haşlandıktan sonra kuzu etleri tencereden çıkarılarak bir kenarda bekletilirler. Kuru soğanlar halka şeklinde, taze soğanlar yaklaşık 5 cm uzunluğunda olacak şekilde ve sarımsaklar ve nane de iri iri kıyılır. Haşlanmış olan etler bir tencereye dizilerek üzerine önce halka şeklindeki soğanlar dizilir. Kuru soğan yerine 12-13 adet arpacık soğanı da kabukları soyularak etlerin üzerine dizilebilirler. Soğanların üzerine kıyılmış taze soğanların yaklaşık yarısı ilave edilir. Son olarak da iri kıyılmış 5 diş sarımsak ve yarım demet nane de tencereye eklenerek malzemelerin en üstü ayıklanmış pazı yaprakları ile kapatılır. Tencereye tuz ve karabiber de eklendikten sonra küçük parçalar halinde tereyağı da eklenerek tencere kapatılır. Ocağa alınan yemek kısık ateşte yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir.

Etler pişerken bir kasede 2 yemek kaşığı un yarım bardak su ile karıştırılır ve tencereye eklenir. Yemeğin pişmesine doğru da kullanılmayan taze soğanlar ve naneler de tencereye ilave edilir. 3-4 dakika daha pişirildikten sonra kuzu kapama servise hazırdır.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...