Jump to content

Pırasa Çorbası


Alyadua

Önerilen Mesajlar

Evde olan sebzelerle, doyurucu ve besleyici bir çorba yapmak isteyenlerin çok hoşuna gidecek pırasa çorbası, her mevsim kolayca bulunabilen ve pek çok faydası olan pırasayı tüketmek için de çok lezzetli bir yöntem olacaktır. Pek çok yemeğin yanına yakışacak pırasa çorbası tarifini deneyerek sofralarınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Pırasa Çorbası İçin Malzemeler:

 

  • 6 dal pırasa
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 soğan
  • 2 litre su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytin yağı
  • Tuz
  • Arzuya göre et ya da tavuk bulyon

Üzeri İçin: Sıvı yağ ya da zeytin yağı

 

  • Pul biber, kekik

Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?

 

  • Öncelikle pırasaları yıkayıp ayıklayın. Ayıklama işleminde pırasanın beyaz saplarını ve köklerini mutlaka kesmeli, üzerinde bulunan ilk pırasa yaprağını da ayıklamalısınız. Eğer bu kısımları katarsanız yemeğiniz acı ve lezzetsiz olacaktır.
  • Hazır hale gelen 6 dal pırasayı, soyduğunuz 2 adet patates ve soğan ile birlikte küp küp doğrayın. Daha büyük de doğrayabilirsiniz fakat ne kadar küçük doğrarsanız sebzeleriniz o kadar hızlı pişecektir.
  • Tüm sebzeler hazır hale gelince bir tencerede kızdırdığınız sıvı yağın üzerine boşaltın. Açık renkli pırasa ve soğanlar pembe bir hal alıncaya kadar iyice kavurun.
  • Ardından kaynattığınız 2 litre suyu, 1 çay bardağı pirinci ve arzuya göre bir paket tavuk ya da et bulyonu pembeleşen sebzelerle buluşturun. Tencerenin kapağını kapatıp çorbanızı yaklaşık 15 dakika kadar orta ateşte pişirin.
  • Pişen, yumuşayan ve dağılan sebzeleri bir blender yardımıyla iyice ezin ve pürüzsüz hale getirin. Eğer blender’ınız yoksa tüm sebzeleri bir kaşık yardımıyla süzgeçte iyice ezip pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Fakat bunu yaparken tüm sebzelerin iyice ezildiğine ve tane kalmamasına çok dikkat etmelisiniz. Aksi halde çorbanız kıvamında olmayacaktır.
  • Sebzeler iyice ezilip çorbanız pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra sosunu hazırlayın. Bunun için küçük bir sahanda sıvı yağ, pul biber ve kekiği kızdırın. Pul biberin rengini alan bu yağlı sosu sıcak çorbanızın üzerine gezdirin.
  • Pırasa çorbası sofralarınızı lezzetlendirmek için hazır, afiyet olsun.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...