Jump to content

Fesleğen Soslu Sebze Çorbası


Alyadua

Önerilen Mesajlar

feslegen-soslu-sebze-corbasi-nasil-yapilir_646x340.jpgİtalyan mutfağından dünyaya yayılan fesleğen sosu, nam-ı diğer ‘’ pesto ‘’ sos, yaygın olarak makarnalarda kullanılan, iştah açıcı ve lezzetiyle öne çıkan bir sos türü. Taze fesleğenlerle hazırlanan bu sosu, sadece hamur işerlerinde değil, sebze çorbalarına farklı bir lezzet katmak için de kullanabilirsiniz.

Fesleğen sosu hazır olarak marketlerde bulabilmek mümkün. Ancak, taze malzemelerle, evde yapacağınız sosun çok daha lezzetli olacağını belirtmekte fayda var. Üstelik hazırladığınız sosu, buzdolabında ya da dondurucuda uzun süreyle muhafaza edebilir, istediğiniz zaman pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Fesleğen Sos İçin Malzemeler:

 

  • ½ demet fesleğen
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Fesleğen Sos Hazırlanışı:

 

  1. Fesleğenleri bol su ile yıkayıp, kuruması için delikli bir süzgecin üzerine alın.
  2. Fesleğenleri 3 eşit parçaya ayırın. İlk parçayı, sarımsaklarla birlikte ince ince kıyın.
  3. Fesleğenler diriliğini kaybetmeye başladıktan sonra azar azar kalan fesleğenleri de ekleyin.
  4. Daha sonra 1 yemek kaşığı çam fıstığı ilave edip, malzemeleri inceletmeye devam edin.
  5. Tüm malzemeler iyice kıyılıp, krema kıvamını aldıktan sonra cam bir kasenin içine alın.
  6. Aromaların belirginleşmesini sağlamak için zeytinyağını, yakmadan hafifçe ısıtıp sosusun üzerine döküp karıştırın.

Fesleğen Soslu Sebze Çorbası

Aşağıdaki malzemelerin dışında, mevsimine göre istediğiniz sebzeyi kullanabilir, kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz.

Püf noktası: Lezzetli bir çorba yapmanın sırrı, malzemeleri suyla pişirmeden önce sotelemekten geçer. Kullanacağınız sebzeleri, az yağda, 4-5 dakika kadar sotelemek çorbanın çok daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar.

Malzemeler:

 

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 5-6 dal kereviz yaprağı
  • ½ su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

 

  1. Sebzeleri bol su ile yıkayıp temizleyin.
  2. Soğanı yemeklik olacak şekilde, diğer sebzeleri ise eşit büyüklükte küpler halinde doğrayın.
  3. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanları ve havuçları 5 dakika soteleyin.
  4. Daha sonra patates, bezelye ve kereviz yapraklarını ekleyin ve 3-4 dakika daha sotelemeye devam edin.
  5. Su, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika kadar pişmeye bırakın.
  6. Yumuşayan sebzeleri el blendırı ile çekip, pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın ve ocağın altını kapatın.
  7. Çorbaları servis kaselerine bölüştürüp, hazırladığınız fesleğen sostan bir tatlı kaşığı ilave edin.
  8. Dilerseniz, fesleğen sosun üzerine 1 çay kaşığı krema dökerek daha estetik bir görünüm elde edebilir, sunumuyla da iştah açabilirsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...