Jump to content

Fırında Karnabahar Çorbası


Alyadua

Önerilen Mesajlar

firinlanmis-karnabahar-corbasi-nasil-yapilir_646x340.jpgFırında pişen yemeklerin lezzeti malum. Peki, fırın lezzetini çorbalarınıza taşımaya ne dersiniz? Fırında ön pişirme ile hazırlayacağınız sebzeleri, birkaç dakika içinde çorbaya dönüştürebilirsiniz. İşte çok lezzetli, fırın tadında bir çorba tarifi!

Fırında Karnabahar Çorbası için Malzemeler:

 

  • Yarım kilo karnabahar
  • 15 adet arpacık soğan
  • 1/2 baş iri sarımsak
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

 

  1. Karnabaharı bol su ile yıkayıp temizleyin.
  2. Kök kısmından keserek, önce büyük dallar halinde ayırın.
  3. Daha sonra ayırdığınız dalları, küçük çiçekler halinde kopartın.
  4. Pişme sürelerinin eşit olması için tüm çiçeklerin eşit boyda olmasına dikkat edin.
  5. Suyunu salması için delikli bir süzgecin içinde 5- 10 dakika bekletin ya da salata kurutucusunda kurutun.
  6. Sarımsakları kabuklarını soymadan iri dişler halinde ayırın. Küçük dişleri, daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
  7. Arpacık soğanları ve sarımsakları, içi su dolu bir kabın içinde yıkadıktan sonra suyunu süzün.
  8. Soğan ve sarımsakların üzerine bir tutam tuz ve bir tutam karabiber serpiştirip, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile ovalayın.
  9. Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  10. Sığ bir fırın tepsinin içine soğan ve sarımsakları yayıp, 30 dakika boyunca kabukları ile beraber, yüksek ısıda pişmeye bırakın.
  11. Daha sonra karnabaharları da aynı şekilde yağ, tuz ve biber ilavesiyle soslayıp, soğan ve sarımsakların yanına, tepsiye yayın.
  12. Karnabaharların yanmaması için fırının ısısını 200 dereceye düşürün.
  13. Karnabaharların üzeri pembeleşip kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika daha pişmeye bırakın
  14. Sebzelerin rengi değişince tepsiyi fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
  15. Arpacık soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyup, içlerini temizleyin.
  16. 1,5 bardak et suyunu ve normal suyu tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
  17. Hazırladığınız sebzeleri suya ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
  18. Bir el blendırı yardımıyla tüm malzemeleri çekin.
  19. Ocağın altını kapatmaya yakın, azar azar süt ilavesi yapıp çorbanın kıvamını damak tadınıza göre ayarlayın.
  20. Tuz ve karabiber ilavesini yaptıktan sonra ocağın altını kapatın.
  21. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...