Renan Oluşturma zamanı: Ağustos 4, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 4, 2015 Kolay Baklava Tarifi malzemeleri: 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı karbonat 8 su bardağı un Hamuru açmak için: Nişasta Üzeri için: Tereyağı İçi için: 3 su bardağı inceltilmiş ceviz 2 çorba kaşığı tozşeker Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su Kolay Baklava Tarifi yapılışı: Şerbeti için şeker ve su 10 dakika kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamuru için süt, sıvıyağ, su, yumurta ve karbonata azar azar un eklenerek hamur yoğrulur ve dinlendirmeye alınır. Hamur 30 parçaya ayrılır, 10’ar beze halinde parçalar nişasta ile açılır. Hamurların hepsi üst üste getirilip açılarak tepsiye yayılır. Üzerine cevizle şeker karışımı serpilir. Diğer 10 beze aynı şekilde açılıp cevizlerin üzerine dökülür. Hamur dilimlenerek baklava dilimi şeklinde kesilir. Isıtılmış tereyağı hamurun üzerinde gezdirilir. Pişmeye hazırdır. Tatlı sıcakken soğumuş olan şerbetle buluşturulur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.