Jump to content

Kıtır Hamurlu Bezelye Çorbası


Alyadua

Önerilen Mesajlar

kitir-hamurlu-bezelye-corbasi-nasil-yapilir_646x340.jpgGenellikle garnitür ya da ana yemek olarak karşımıza çıkan bezelye, kıtırlı hamurlu bezelye çorbası olarak bu sefer bir başlangıç olarak sofralardaki yerini alıyor. Çorbayı iki aşamada kolayca hazırlayabilirsiniz.

Kıtırlı Hamurlu Bezelye Çorbası İçin Malzemeler:

 

  • 2 su bardağı ayıklanmış bezelye
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Arzu ettiğiniz miktarda tuz, karabiber
  • Kıtır Hamurlar İçin:
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un
  • Aldığı kadar su
  • Arzuya göre 1 – 2 dal maydanoz ya da dereotu

Kıtırlı Hamurlu Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı yapmaya başlamadan önce kıtır hamur parçalarını hazırlayın. Bunun için bir kapta 1 yumurta, un, tuz ve suyu elinize yapışamayacak bir kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Hamurun kıvamını doğru bir şekilde tutturmak için un ve suyu azar azar ve temkinli bir şekilde ilave edin. Aksi halde çok fazla su ve un ekleyerek kıvamı tutturmak için gereğinden fazla ve lezzetsiz bir hamur elde edebilirsiniz.

Ardından elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparıp bu parçalardan ince rulolar hazırlayın. Ruloları kuş gagası şeklinde ufak ufak dilimleyin. Elinizde akide şekerine benzeyen küçük parçalar olmalı. Şeklini verdiğiniz hamur parçalarını daha sonra pişirmek için dinlenmeye bırakın.

Çorbayı hazırlamak için öncelikle kuru soğanı gelişigüzel ve fazla küçük olmayacak şekilde doğrayın. Ardından bezelyeler ile birlikte bir tencerede haşlayın.

Haşlanan bezelye ve soğanları bir blender yardımıyla tıpkı süzme mercimek çorbası yapar gibi iyice ezin.

Ayrı bir tencerede unu ve yağı kavurun. Un iyice kavrulduktan ve rengini yitirdikten sonra üzerine bezelye ve soğan karışımını, sütü ve arzu ettiğiniz miktarda baharatları ekleyin.

Çorbanın kaynamasını beklerken şeklini verdiğiniz hamur parçalarını bir tavada kızdırdığınız bir-iki yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağda kavurun.

Kaynayan çorbaya pişirdiğiniz kıtır hamurları ekleyin. Son olarak dilerseniz üzerine ince ince kıyılmış dereotu ya da maydanoz ekleyin. Sıcak sıcak servis edin.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...