Jump to content

Acuka Tarifi


Önerilen Mesajlar

Çerkes mutfağının enfes tarifi Acuka, kahvaltı başta olmak üzere günün her saati meze ya da sos olarak tüketilen bir yiyecek. Özellikle Kafkas kökenli halkların kışlık olarak hazırladığı bu yiyecek, tuzlu yapısı sayesinde uzun süreli bir raf ömrüne sahip. Lezzetine göre ise tarifi oldukça pratik.

 

 

Klasik salçalı, domatesli soslara alternatif olarak yemeklerde de kullanılabilen Acuka, özellikle bol baharatlı ve rahiyalı lezzetleri seven kişilerin çok hoşuna gidecektir.

 

 

Acuka Malzemeleri:

 

 

3 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

3 diş sarımsak

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

2-3 dilim ufalanmış bayat etmek içi

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Karabiber, pulbiber, tuz, kekik, kimyon

Servis İçin:

 

 

Ceviz içi

Zeytinyağı

 

 

Acuka Tarifi:

 

 

4 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın.

3 yemek kaşığı biber salçasını ve 2 yemek kaşığı domates salçasını kızmış zeytinyağı ile beraber salçalar kokusunu verene kadar kavurun.

Kavrulan salçaya arzu ettiğiniz miktarda karabiber, pulbiber, tuz, kekik ve kimyon ilave edin. Yaklaşık bir dakika boyunca kavurmaya devam edin.

Sarımsakların kabuklarını soyup havanda dövün. Son olarak baharatlarla kavurduğunuz salçaya sarımsakları ilave edin. Bir süre daha kavurup ocaktan alın.

Ocaktan indirdiğiniz salçalı karışımı 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi ve 2-3 dilim ufalanmış ekmek içiyle birleştirin. İyice karıştırıp salçanın soğumasını sağlayın.

Hazırladığınız acukayı bir süre buzdolabında dinlendirin.

Ceviz içi ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.

Acuka sofralarınızı lezzetlendirmek için hazır. Afiyet olsun.

 

 

Not: Tarifte kullanılan baharat oranları kişisel tercihlere göre az ya da çok miktarda kullanılabilir. Acılı ya da bol baharatlı bir lezzet ortaya çıkarılabileceği gibi kahvaltı için bol cevizli, az acılı bir tarif daha uygun olabilir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi...

      Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi Kolon temizliği kürü, kabızlığı ve diğer sindirim sorunlarını gidermek için evde kolonunuzu temizlemenin basit ve doğal bir yoludur. Lif ve besin içeriği yüksek olan bileşenleri karıştırarak kolayca hazırlanır. Malzemeler: 1/2 su bardağı temiz ılık su 1/2 su bardağı organik elma suyu 1 çay kaşığı zencefil suyu 1/2 çay kaşığı deniz tuzu 2 yemek kaşığı limon suyu İçeceğe karıştırılan deniz tuzu, bağırsa

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Pirinç Tatlısı Tarifi...

      Pirinç Tatlısı Tarifi     Malzemeler 3.5 su bardağı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta 10 çorba kaşığı pandan suyu Bir tutam yeşil gıda boyası 115 gram esmer şeker 3 çorba kaşığı susam 225 gram rendelenmiş hindistan cevizi Tuz   Pirinç Tatlısı Yapılışı Pirinç unu, nişasta, tuz ve pandan suyunu karıştırın. Daha sonra gıda boyası, şeker ve susamı ilave edin. Özleşene dek yoğurun. Elinizde yuvarladıktan sonra rendelenmiş hindistan cevizine bulayın. .

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Ay Doğdu Tatlısı Tarifi...

      Ay Doğdu Tatlısı Tarifi Malzemeler Kullanılan ölçü:125 ml cay bardağı 🔹️1 Yumurta 🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ 🔹️2 yemek kaşığı irmik 🔹️2 yemek kaşığı Yogurt 🔹️yarim cay bardağı Sıvı yağ 🔹️1 Paket Vanilya 🔹️1 cay kaşığı dolu Kabartma tozu 🔹️1 cay bardağı Ögütülmüs Ceviz 🔹️4 cay bardağı Un 🔹️Limon kabugu rendesi Şerbeti: 250 ml su bardağı ölçüsü 🔹️2 su bardağı Şeker 🔹️2 su bardağı su 🔹️çeyrek limon

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Hurmalı Diyet Kek Tarifi...

      Hurmalı Diyet Kek Tarifi Malzemeler: 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 bardak süzme yoğurt 1 paket toz vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un 10-15 adet taze hurma Ekstra Malzemeler Öncelikle yumurtalar ve toz şeker iyice çırpılır. Daha sonra sıvı yağ da eklenip bu karışım iyice harmanlanır. Yoğurt ile toz vanilyanın da eklenmesinden sonra önceden robottan çekilmiş olan tatlı hurmal

      , Yer: Diyet Yemekleri

    • Köfteli Çorba Tarifi...

      Köfteli Çorba Tarifi Köfteli çorba tarifi malzemeler: 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet domates 3 diş sarımsak 4 çorba kaşığı şehriye 50 gr tereyağı Köfte için: 1 dilim bayat ekmek içi 250 gr kıyma Köfteli çorba tarifi hazırlanışı: Önce köfte yapın, kıyma ve ıslatılmış ekmeği yoğurun, biraz tuz ve biraz karabiber katın.Küçük yuvarl

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...