Jump to content

Tatlı Tarifleri ile İlgili Püf Noktaları


sessiz nehir
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

  • Baklavaların kenarlarının ince olması için oklava ile açarken kenarlarına parmak uçlarınızla iyice bastırın.

 

  • Sütlü tatlı yaparken şekeri en son eklerseniz topaklanmayı önlersiniz.

 

  • Eğer kalorisi düşük bir tatlı yapmak istiyorsanız doğal suyunda kurutulmuş meyvelerle yapacağınız tatlılara yağ ilave etmenize gerek yok.

 

  • Kek, pasta veya sütlü tatlı hazırlarken ölçü kabı ve tartı kullanmanız daha ideal sonuçlar elde etmenizi sağlar.

 

  • Özellikle sütlü tatlıların pişme ısısı ve süresi çok iyi ayarlanmalıdır. Yüksek ısıda, uzun süre pişen tatlılar, besin kaybına uğrayacağından 150 - 160 derece ısının üstüne çıkmayın.

 

  • Tart hamurunu hazırlarken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ekleyin.

 

  • Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...