Jump to content

Portakal Reçeli


Alyadua
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

portakal-receli-nasil-yapilir_646x340.jpgAkdenizin incisi turunçgiller ailesinin bir üyesi olan portakal hem meyve olarak tüketilebilen hem de birçok lezzetli tarifin içinde bulunan nadide bir besindir. Bu lezzetli tariflerden biri de portakal reçelidir.

Portakal reçeli içi malzemeler;

 

  • 1 kilo portakal
  • 1 kilo şeker
  • 6-7 damla limon suyu
  • 4 su bardağı su

Portakal reçelinin yapılışı;

 

  • Portakalın turuncu kısmı tamamen yok olmadan, alacalı bir şekilde portakalı rendeliyin.
  • Portakalları kaynayan suyu atın ve 5 dakika boyunca haşlayın.
  • Kaynayan portakalları ocaktan alın ve suyunu süzün. Portakalın içinde bulunan ve acılık veren maddeleri bu sayede yok etmiş olacaksınız.
  • Suyu süzülen portakalları soğuk suda 1-2 dakika bekletin.
  • Soğuk suda soğuyan portakalları ağıza sığacak şekilde küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Başka bir tencerede limon suyu, şeker ve suyu karıştırın ve kaynatın. Bu sıvı maddeyi koyu bir şurup oluncaya kadar kaynatın
  • Küçük bir şekilde doğranmış olan portakalları, oluşturduğumuz şurubun içine atın ve yavaşça karıştırın.
  • Kaynayan reçelin üstünde kaynama sırasında köpük köpük bir madde olacaktır. Bu köpükleri alıp atın. Bu işlem reçelinizin daha berrak görünmesini sağlayacaktır.
  • Portakallar ve şurup iyice özleşince ocağın altını kapatın ve reçeli ocaktan alın.
  • Reçeli kavanozlara sıcakken koyun ve ağzını kapatın. Kavanozların ağzını kapatır kapatmaz kavanozları ters çevirin. Bu sayede reçellerin hava almasını önelemiş olursunuz. Kavanozlar soğuduğunda reçeliniz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Zencefilli Portakal Reçeli

      Malzemeler 1,5 kg portakal Yeteri kadar su 5 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil   Yapılışı Portakalları yıkayıp çatalla üzerine delikler açtıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Kabuğunun acı suyunun gitmesi için kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Aynı işlemi her seferinde yeniden soğuk su koyarak 2 kez daha tekrarlayın.   Portakalları sudan alıp ılıtın ve küçük parçalar halinde dilimleyin. Varsa çekirdeklerini ayıklayın. Bir

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Portakal Kabuğu Reçeli Ve Şekerlemesi

      MALZEMELER   5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 su bardağı ( 2 portakalve 1 limonun suyu ) 3 su bardağı haşlanmış suyu süzülmüş portakal kabuğu Şekerlemeler için ayrıca 1 su bardağı şeker YAPILIŞI Portaklal kabukları ufak doğranır, ve 3 sefer kaynatılır, her seferinde suyu süzülerek acısı gitmesi sağlanmış olur   Şeker ve 2 su bardağı su ile koyu bir şerbet hazırlanır, kaynayıp suyu süzülen portakal kabukları içine atılı, 5 dakika kaynatılır ,içinden kabuklarda

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Cevizli Portakal Reçeli

      20-23 adet portakalın kabugu 2-3 adet portakalın içi 2 kiloya yakın toz şeker yarım limon suyu istenilen kadar ceviz(ben bir avuçtan fazla koydum)   Portakalları bir güzel yıkayın ve dış kabuklarını rendenin ince tarafıyla ince bir tabaka halinde rendeleyin.Sonra kalan kabuklarını beyaz kısımlarına denk gelmeyecek şekilde soyun.Soydugunuz kabukları dilediginiz büyüklük de dilimleyin ve derin bir tencereye koyarak üstünü geçecek kadar su koyun ve ocaga koyun. Su kaynayınca portakallar yum

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Portakal Reçeli

      1 kilogram portakal   7 su bardağı toz şeker   4 su bardağı su   3 yemek kaşığı limon suyu       Portakalların kabuklarını soyun ve tencereye su koyup kaynatın. Su kaynamaya başladığında doğradığınız portakalları da atıp pişirmeye devam edin. Başka bir tencereye su ve toz şekeri koyup şerbet halinde kaynatın. Diğer tenceredeki portakalları ve kabuklarını alıp şerbetli suyun içine atın ve kıvamını alana kadar kaynatın. Kıvamını alan portakal reçelinin içine limon suyunu katıp karıştır

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Portakal Reçeli

      Malzemeler 6 adet iri boy portakal 9-10 su bardağı şeker 1 adet limon suyu 5 su bardağı su   Hazırlanışı İlk önce portakalların acı tadı gitsin diye rendenin en ince kısmıyla tüm yüzeylerini rendeliyoruz. Ardından derince bir tencerede su kaynatıp portakalları bu kaynamakta olan suya atıyoruz ve biraz yumuşadıkları zaman çıkarıp bir kevgire alıyoruz. Sonra başka bir tencereye 5 su bardağı su ve şekerimizi koyup şerbet hazırlıyoruz. Kaynamaya başlayınca küp küp kestiğimiz portakalları ekle

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...